Se ridică chioșcurile abandonate sau fără autorizație din Sectorul 1. Cheltuielile vor fi suportate de proprietari, spune Clotilde Armand | VIDEO

20 iun. 2022
1009 afișări
Se ridică chioșcurile abandonate sau fără autorizație din Sectorul 1. Cheltuielile vor fi suportate de proprietari, spune Clotilde Armand | VIDEO
Se ridică chioșcurile abandonate sau fără autorizație din Sectorul 1. Cheltuielile vor fi suportate de proprietari, spune Clotilde Armand. Sursa foto: Facebook/ Clotilde Armand

În Sectorul 1 se ridică chioșcurile și gheretele abandonate, care nu sunt folosite sau cele care nu au autorizație valabilă. Clotilde Armand anunță că acțiunea a început în urmă cu o săptămână, iar proprietarii chioșcurilor vor suporta cheltuielile pentru dezafectare.

Clotilde Armand: se ridică chioșcurile din Sectorul 1

Primarul Sectorului 1 anunță luni – 20 iunie că, încă de săptămâna trecută, au început să fie ridicate chioșcurile și gheretele abandonate, nefolosite sau cele pentru care proprietarii nu dețin autorizație de comercializare valabilă.

Chioșcurile au ajuns să ocupe inutil domeniul public și au devenit un focar de infecție.

„O capitală europeană este incompatibilă cu prezența acestor construcții abandonate pe trotuare, sau, mai grav, pe spațiile verzi”, transmite Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

Inventarierea chioșcurilor

Înainte ca acestea să fie ridicate, edilul spune că a dispus inventarierea tuturor chioșcurilor și gheretelor din Sectorul 1. Astfel, a fost constată situația chioșcurilor și gheretelor:

„Până în prezent, aproximativ 30 de astfel de construcții din Sectorul 1 se află în situația descrisă mai sus”, spune Primarul Sectorului 1.

Construcțiile vor fi ridicate sau dezafectate în regim de urgență.

Cheltuielile vor fi suportate de proprietari

După ce vor fi ridicate chioșcurile, domeniul public va fi adus la starea inițială, iar toate aceste cheltuieli cu dezafectarea construcțiilor vor fi recuperate de la proprietarii acestora, explică Clotild Armand.

Edilul spune că domeniul public al Sectorului 1 trebuie să aparțină bucureștenilor și trebuie folosit în interesul lor.

Atât acțiunea de inventariere a chioșcurilor, cât și eliberarea domeniului public de aceste construcții ilegale, vor continua, conchide Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

La o oră după ce a făcut anunțul, postarea edilului a strâns peste o mie de reacții, peste 60 de comentarii și a fost distribuită de mai mulți internauți.

Cookies