FIT CITY

SE REZILIAZĂ contractul de modernizare a Spitalului Foişor. Primăria Capitalei pierde 17 mil. lei

In plus, municipalitatea trebuie sa dea inapoi suma de 331.852 lei, absorbita din fonduri europene. Contractul va fi reziliat din cauza faptului ca municipalitatea nu poate termina lucrarea pana pe 30 iunie, termenul limita dat de finantator.

Proiectul s-a blocat din cauza ca municipalitatea nu a reusit sa faca licitatiile pentru echipamentul medical si mobilier, iar proiectul tehnic pentru instalatii a fost intocmit necorespunzator si a fost nevoie sa fie refacut de doua ori. Proiectul este finalizat in proportie de 11%, iar lucrarea va continua pe banii Primariei Capitalei.

Primaria Capitalei a semnat pe 15 noiembrie 2015 contractul de finantare cu Ministerul Dezvoltarii pentru „Reabilitarea, modernizarea si echiparea ambulatoriului integrat al Spitalului Clinic de Ortopedie Foisor”, finantarea europeana fiind de 16 ,7 milioane lei din 22,3 milioane lei, valoarea totala a proiectului. Proiectul trebuia finalizat pana la finalul anului 2015, dar a fost prelungit pana pe 30 iunie 2016.

Proiectele viza urmatoarele:
– lucrari de consolidare, reabilitare, modernizare a cladirii ambulatoriului (cladirea veche)
– procurare, livrare si montaj echipamente lucrari /utilaje tehnologice
– procurare, livrare si montaj echipamente si aparatura medicala (aparat RMN, aparat Computer Tomograf. Aparat radiologie digitala, Ecograf osteoarticular cu module diferenfiate etc.)
– procurare, livrare si montaj mobilier medical.

Potrivit informatiilor de pe site-ul Primariei, proiectul nu poate fi finalizat la termen si se cere rezilierea contractului de finantare deoarece procedura de achizitie pentru contractul de executie lucrari si furnizare echipamente medicale si mobilier specific a fost anulata in data de 22.03.2016 deoarece ofertele depuse au fost neconforme. Astfel nu a mai ramas timp pentru demararea unei proceduri noi si executarea lucrarilor si furnizarea echipamentelor medicale in termen, pana pe 30 iunie 2016. In prezent, potrivit informatiilor furnizate de municipalitate a fost realizat doar 11% din proiect. Detalii, pe Hotnews. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button