Se revine la afterschool-ul de la școală. Administrația Bucureștiului care finanțează „Școală după școală” pentru elevi

05 nov. 2021
215 afișări
Se revine la afterschool-ul de la școală. Administrația Bucureștiului care finanțează „Școală după școală” pentru elevi
Se revine la afterschoolul de la școală. Administrația Bucureștiului care finanțează „Școală după școală” pentru elevi

Cu o activitate redusă în această perioadă în cadrul școlilor, o administrație locală din București și-a făcut planuri pentru revenirea copiilor la programul firesc de dinainte de pandemia de Covid.

Elevii dintr-un sector al Capitalei pot reveni din al doilea semestru la programul de afterschool „Școală după școală”, organizat în cadrul unităților de învățământ din sector. Consiliul Local al Sectorului 2 a aprobat, joi, proiectul prin care se finanțează programul prelungit la școală pentru elevii care învață în școlile din sector.

În programul „Școală după școală” adoptat, copiii vor avea o masă caldă și vor putea rămâne la școală până la ora 18:00, atunci când și părinții scapă de la muncă.

Prin acest program, administrația locală acoperă costurile cu masa, cu programele educaționale, servicii de supraveghere și îndrumare. Primăria Sectorului 2 a alocat 4.000.000 lei pentru semestrul II al anul școlar 2021-2022, din care se finanțează cheltuielile părinților , în valoare de 35 lei/zi/elev.

„O familie tânără în care ambii părinți muncesc are o problemă reală cu decalajul dintre programul copiilor și programul de muncă. Cei mai norocoși au bunicii pe aproape care îi ajută, îi iau pe cei mici de la școală și le ocupă timpul până când scapă și părinții. Unii s-au mai organizat împreună cu școala și le-au prelungit programul cu diverse activități. Pentru a le veni în ajutor am pus bazele unui program de Școală după Școală.”, a scris primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu, pe Facebook.

Primarul a mai anunțat că, în aceeași ședință, s-au aprobat și bursele pe semestrul I, o altă veste pe care o așteptau copiii.

Administrațiile locale au sistat, de la începutul acestui an școlar, programele ”Școală după școală” din cauza măsurilor anti-covid, care presupun limitarea perioadei pe care copiii o petrec în interiorul școlilor.

Tags:
Cookies