Se repară gropile din Sectorul 3. Vehiculele de asfaltare au apărut precum ghioceii

21 feb. 2023
166 Afișari
Se repară gropile din Sectorul 3. Vehiculele de asfaltare au apărut precum ghioceii
Se repară gropile din Sectorul 3. Vehiculele de asfaltare au apărut precum ghioceii. Sursa foto: Facebook - Primăria Sectorului 3

Primăria Sectorului 3 a anunțat că au început lucrările pentru a repara gropile care au apărut pe carosabil în urma temperaturilor scăzute din timpul iernii. Pentru că vremea se anunță anormal de caldă pentru luna februarie, vehiculele pentru asfaltarea gropilor au apărut precum ghioceii.

Se vor astupa gropile de pe străzile Sectorului 3

Reprezentanții PS3 declară, într-o postare pe Facebook, că pe întreaga perioadă a iernii nu au existat precipitații într-o cantitate semnificativă. Cu toate acestea, ciclurile de îngheț-dezgheț au avut un efect negativ asupra fisurilor deja existente din asfalt și s-au creat aceste gropi.

De asemenea, PS3 îi anunță pe bucureșteni că astfel de probleme pot fi semnalate:

  • pe pagina de Facebook, printr-un mesaj privat,
  • pe site-ul primăriei,
  • în aplicația de mobil „Primăria Sectorului 3”, mai multe detalii aflându-se AICI.

Toate reclamațiile primite vor fi redirecționate către reprezentanții Direcției Administrarea Domeniului Public Sector 3 în vederea rezolvării problemelor semnalate.

Ne îndepărtăm puțin și ajungem în S6: și aici se asfaltează gropile

Reprezentanții Primăriei Sectorului 6 au anunțat și ei că gropile din carosabil vor fi asfaltate tot din cauza acțiunilor de îngheț-dezgheț din această iarnă. Reparațiile la carosabil au început de la începutul lunii februarie pentru a nu crea neplăceri la primăvară șoferilor.

Muncitorii care se ocupă de rezolvarea acestei probleme, întâlnită tot mai des pe străzile din București, folosesc o metodă nouă și ecologică pentru astuparea gropilor. Aceasta permite repararea carosabilului și în zile cu temperaturi care pot ajunge la -10 grade Celsius, a anunțat PS6.

Cu ajutorul acestei noi acțiuni, se încălzește asfaltul până la 160 de grade Celsius cu ajutorul unui dispozitiv IR de 1×2 metri pătrați, apoi se face carificare, rejuvenare, adică reîntinerirea mixturii asfaltului, și se trece la completarea cu material nou.

Înainte de compactare, se verifică temperatura, iar apoi se compactează suprafața și se omogenizează. Prin acest proces, se realizează legătura termică între straturile de mixtură asfaltică.

Procedura durează doar 15 minute, iar gropile sunt asfaltate. În urma acesteia, lucrările pot avea o garanție de 2-3 ani.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies