Se reîncep lucrările de reabilitare la Podul Mare din Parcul Cișmigiu. TCMB anunță că medalionul cu monograma a fost recondiționat

07 mart. 2023
466 afișări
Se reîncep lucrările de reabilitare la Podul Mare din Parcul Cișmigiu. TCMB anunță că medalionul cu monograma a fost recondiționat
Se reîncep lucrările de reabilitare la Podul Mare din Parcul Cișmigiu. TCMB anunță că medalionul cu monograma a fost recondiționat. Sursa foto: Facebook - Trustul de Clădiri Metropolitane

Se vor reîncepe lucrările de reabilitare la Podul Mare din Grădina Cișmigiu, anunță Trustul de Clădiri Metropolitane București.

La Podul Mare din Grădina Cișmigiu se vor continua lucrările de reabilitare

Trustul de Clădiri Metropolitane București a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că lucrările finisajelor exterioare ale Podului, alături de montajul elementelor decorative vor fi demarate într-un timp foarte scurt. Acestea se vor face conform proiectului tehnic.

De asemenea, a fost recondiționat medalionul cu monograma București de către o echipă de restauratori. Aceasta va fi montată alături de ornamentele de pe stâlpii monumentali.

Se va realiza și pavajul din piatră cubică și se va recondiționa grilajele metalice de la balustrade.

Podul Mare este un monument istoric pentru bucureșteni, iar noi echipa #TCMB ne dorim să oferim siguranță pentru toți cetățenii care-și doresc ca spațiul public să fie de calitate, sigur pentru vizitatori și care să-și păstreze amprenta istorică în inima Capitalei noastre, declară Trustul de Clădiri Metropolitane București.

Lucrările de reabilitare au început de anul trecut

În noiembrie anul trecut, Trustul de Clădiri Metropolitane București a publicat fotografii și informații cu privire la stadiul în care se află lucrările de la Podul Mare:

Rampele de acces ale podului au fost refăcute, bolta a fost consolidată, iar în etapa următoare, dupa finalizarea umpluturilor, se va începe remontarea pietrei cubice. În paralel, o echipă de restauratori recondiționează în atelier elementele decorative deteriorate, conform fotografiilor din epoca si studiului istoric care a stat la baza realizarii proiectului de refacere a podului. În continuare vom lucra la refacerea tencuielilor.

Acum doi ani, Podul Mare se afla într-o stare deplorabilă și cădea, la propriu, pe oameni. În luna octombrie a anului 2021, o bucată din construcție, care are peste 100 de ani, a căzut, dar nu a fost reparată.

Podul Mare a fost construit peste Lacul Cișmigiu și face legătura dintre Aleea Magnoliei și Aleea Platanului. Acesta a fost foarte iubit de vizitatorii Parcului Cișmigiu.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies