Se reiau lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului

de:
29 iul. 2013
1 Afișari
Se reiau lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului

„În scurt timp se vor relua lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului. După ce pentru realizarea infrastructurii a fost contractat un constructor, în urma unei licitații a fost selectat altul care va continua suprastructura.

În aproximativ doi ani și jumătate a fost realizată o lucrare extrem de complexă, având două subsoluri și un demisol. Acolo au fost amenajate două săli polivalente.

Până la acest stadiu al lucrărilor s-au folosit 55 mii de metri cubi de beton și 13 mii de tone de armătură. Piatra de temelie a viitoarei Catedrale patriarhale cu hramurile „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Apostol Andrei” a fost sfințită în data de 29 noiembrie 2007.

Cei care doresc să afle mai multe informaţii, dar şi cum pot contribui la realizarea lucrărilor pentru noua Catedrală patriarhală pot consulta site-ul www.catedralaneamului.ro”, anunţă Biserica Ortodoxă Română, pe site-ul agenţiei de ştiri a BOR, basilica.ro.

Lucrările la Catedrala Neamului le-au făcut zile fripte bucureștenilor care locuiesc în blocurile din jurul şantierului Catedralei Mântuirii Neamului. De când a început construcția mega-lăcaşului de cult, aceştia susţin că trăiesc un adevărat coșmar: utilajele fac un zgomot infernal, iar praful care se ridică fac aerul irespirabil. Lucrările încep dis-de-dimineață și se termină după miezul nopții, după cum susţin locatarii din zonă.

Cookies