Se reia vaccinarea cu lotul ABV2856 de la AstraZeneca. Fusese carantinat săptămâna trecută

19 mart. 2021
129 afișări
Se reia vaccinarea cu lotul ABV2856 de la AstraZeneca. Fusese carantinat săptămâna trecută

Comitetul Național de Vaccinare din România a decis că se reia vaccinarea cu lotul ABV2856 de la AstraZeneca, cel care fusese carantinat din cauza mai multor probleme apărute în Europa.

Se reia vaccinarea cu lotul ABV2856 de la AstraZeneca. Comitetul Național de Vaccinare din România a anunțat că să reia vaccinarea cu cele aproximativ 4.000 de doze cu ser de la Oxford.

Decizia a fost luată după ce ieri Agenția europeană a medicamentului a anunțat că, în urma evaluării produsului folosit pentru imunizarea împotriva COVID 19, beneficiile continuă să depășească potențialele riscuri. De altfel, parte din țările care suspendaseră complet vaccinarea cu astraZeneca au reluat-o de azi.

Comunicatul Comitetului Național de Vaccinare din România

„În urma ședinței de astăzi, la care au participat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), ai Ministerului Sănătății (MS), Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) și Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), s-a luat decizia anulării măsurii de maximă precauție care a presupus carantinarea lotului de vaccin ABV2856, produs de compania farmaceutică Oxford/AstraZeneca. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european.

Se reia vaccinarea cu lotul ABV2856 de la AstraZeneca

”Încurajăm monitorizarea și raportarea tuturor reacțiilor adverse, atât de către beneficiarii vaccinării, cât și de profesioniștii din Sănătate. CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19”, se arată în comunicatul instituției.

Cookies