Se reia programarea pentru vaccinare. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile

26 feb. 2021
300 Afișari
Se reia programarea pentru vaccinare. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile

Începând de sâmbătă, 27 februarie, se reia programarea pentru vaccinare în România, peste 150.000  de oameni putând să fie imunizați în următoarea perioadă.

Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că se reia programarea pentru vaccinare cu serul produs de Pfizer/BioNTech, iar în următoarele 20 de zile se vor putea imuniza încă 156.000 de persoane. Mai mult, din 1 martie se vor deschide 130 de cabinete noi de vaccinare.

”Începând de luni, 1 martie a.c., 130 de cabinete noi devin operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech. 156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi”, anunţă, vineri, CNCAV.

Sursa citată a precizat că programarea pentru vaccinare se va putea realiza începând de sâmbătă, 27 februarie a.c., şi se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

”Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro”, a precizat CNCAV.

Sursa citată a menţionat că acţiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel naţional, până la data de 10 martie a.c., precum şi vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidenţiale, medico-sociale şi a persoanelor fără adăpost.

De asemenea, în paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

Cookies