LA MINE-N CARTIER

Se reia campania de sterilizare a maidanezilor, în Sectorul 6, de săptămâna viitoare

În cadrul parteneriatului, ce se va desfăşura pe o perioadă de şase luni, începând de pe 10 septembrie 2012, Primăria Sectorului 6 pune la dispoziţie terenul unde vor fi amplasate clinicile veterinare şi acoperă cheltuielile legate de hrana personalului medical plus transportul animalelor, iar Fundaţia „Vier Pfoten” va asigura medicaţia câinilor comunitari şi personalul de specialitate. 

Cele două clinici mobile ale „Vier Pfoten” vor fi amplasate la capătul Bdului. Timişoara, în incinta ADP Sector 6 dar se pot deplasa, la cerere, oriunde în sector. Acestea sunt deschise de luni până vineri între orele 9-17, dar programul poate fi extins şi în weekend, în funcţie de solicitări. 

„Vom începe cu sesizările primite la Primăriei, care se ridică la câteva zeci, în cele două luni şi jumătate de mandat”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu. Edilul a evitat să spună la ce sumă se ridică contribuţia administraţiei locale în cadrul acestui proiect, însă Anca Tomescu – coordonatorul proiectului susţine că de la prinderea unui câine comunitar şi până la returnarea lui în locul din care a fost luat se cheltuie, în medie, 25 de euro

Chiar dacă reprezentanţii ONG-ului susţin că munca de teren nu este deloc uşoară din cauza celor care se opun ridicării animalelor fără stăpân, aceştia şi-au propus să strângă câte 500 de câini fără stăpân, în fiecare lună. 

„Am avut discuţii şi cu administraţiile locale vecine, respectiv sectoarele 1 şi 5 şi judeţul Ilfov, pentru că trebuie o acţiune concertată pentru a face să dispară câinii comunitari. Numai noi nu vom avea succes. Sunt conştient că în şase luni nu vom putea rezolva această problemă, dar este un prim pas făcut”, a precizat primarul Mănescu care a adăugat că ia în calcul construcţia unui adăpost, probabil în cursul anului viitor, după ce va fi aprobat bugetul. „Sunt câteva locaţii care au fost luate în calcul, dar terenul aparţine Primăriei Capitalei şi trebuie trecut la noi. Avem câte 2-3 locaţii în fiecare cartier, adresele exacte urmând să fie puse la dispoziţia dumneavoastră ulterior”, a menţionat Mănescu. 

În cadrul parteneriatului desfăşurat timp de o lună şi jumătate între Primăria Sector 6 şi Fundaţia „Vier Pfoten”, în timpul mandatului fostului primar Cristian Poteraş au fost prinşi şi sterilizaţi 711 câini comunitari, susţin reprezentanţii ONG-ului. 

Bucureştenii care doresc să semnaleze zonele în care există mulţi câini fără crotal în ureche (nesterilizaţi) sau vor să se programeze la clinică pentru operaţia de sterilizare pot suna la numărul de telefon 021.316.77.31. 

„La nivelul întregii Capitale cred că sunt în jur de 20-25.000 de câini fără stăpân din care mai mult de 70% sunt sterilizaţi de noi şi alte organizaţii”, a specificat Anca Tomescu, coordonatorul programului Animale fără stăpân din cadrul „Vier Pfoten”. Aceasta a adăugat că a încheiat un parteneriat similar şi cu Primăria Capitalei care ar urmea să înceapă de pe data de 15 septembrie 2012. În acest caz, maidanezii vor fi sterilizaţi, trataţi de boli şi crotaliaţi în cadrul adăpostului din Theodor Pallady. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button