Se refac parcările publice de pe marginea Bd. Drumul Taberei. Ce intenții are primăria lui Ciucu

23 nov. 2022
646 afișări
Se refac parcările publice de pe marginea Bd. Drumul Taberei. Ce intenții are primăria lui Ciucu

După ce a eliberat trotuarul de mașini, în zona buclei de pe Bd. Drumul Taberei, prin montarea de stâlpi, primarul Ciucu îi mulțumește acum și pe șoferi.

Odată încheiate lucrările de reabilitare de la Valea Ialomiței, administrația de la Sectorul 6 s-a mutat cu lucrările, succesiv, la parcările publice de-a lungul bulevardului. Iar șantierul ar trebui să se încheie în două săptămâni.

Într-o informare publică, Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, spune că echipele de intervenție sparg betonul doar acolo unde asfaltul are fisuri sau se inundă.

În peste 90% din cazuri, betonul vechi este menținut (nu generăm costuri și deșeuri inutil) și este reparat, spune Ciucu, ”mai ales acolo unde se face joncțiunea cu strada, unde deja problemele erau evidente și într-un proces accelerat de degradare.”

Unii cetățeni au întrebat dacă aceste lucrări sunt cu adevărat necesare, pentru că „se schimbă borduri”. ”Da, sunt!”, afirmă primarul, ”întrucât betonul măcinat de timp prezintă multe crăpături care, în timp, în urma procesului de îngheț-dezgheț se adâncesc”.

”Unele dintre parcări se inundau și trebuie aduse la nivel.”, menționează Ciucu.

Anul viitor, întregul bulevard Drumul Taberei va fi reabilitat peisagistic, pe același model de „parc liniar” din zona  Buclei. ”Aceste lucrări trebuiau făcute înainte, au și rolul de a ține mai bine pământul și nu ar mai trebui să se intervină zeci de ani. Lucrările au succesiunea lor logică, le facem cum trebuie.”, a mai spus primarul.

În zona de buclă a Bd. Drumul Taberei au avut loc, în vara acestui an, lucrări de refacere a trotuarelor și spațiilor verzi derulate de Primăria Sectorului 6. Tot în zonă, recent, a fost eliberată intersecția Bd. Drumul Taberei cu str. Brașov, și a fost îndepărtat ultimul șantier pe care Metrorex îl mai avea la stațiile de metrou de pe M6.

Îți mai recomandăm și:

 

 

Cookies