Se refac aleile din jurul Lacului Tineretului, pentru prima dată după 20 de ani. Vor fi gata de plimbare peste o lună și jumătate

12 oct. 2022
670 Afișari
Se refac aleile din jurul Lacului Tineretului, pentru prima dată după 20 de ani. Vor fi gata de plimbare peste o lună și jumătate
Se refac aleile din jurul Lacului Tineretului, pentru prima dată după 20 de ani. Vor fi gata de plimbare peste o lună și jumătate. Sursa foto: Facebook/ Horia Tomescu

Viceprimarul Horia Tomescu anunță că se refac aleile pietonale din jurul Lacului Tineretului. Aceasta este prima etapă, iar lucrările vor dura 45 de zile.

Se refac aleile pietonale din jurul Lacului Tineretului

Primăria Capitalei, prin ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti), a demarat prima etapă pentru refacerea aleilor pietonale din jurul lacului Tineretului, anunță Horia Tomescu, Viceprimar al Capitalei, pe Facebook.

Marți, 11 octombrie, au început să fie refăcuți 6.300 de metri pătrați de asfalt, 2.000 de metri liniari de bordură, situați în zona Cafeneaua Actorilor. Lucrarea ar trebui să dureze 45 de zile.

„În zona aleilor din jurul lacului nu s-a intervenit de douăzeci de ani, degradările stratului de asfalt reprezentând un pericol pentru cetățeni”, transmite Horia Tomescu.

Viceprimarul Capitalei își cere scuze pentru disconfortul creat și susține că Municipalitatea își dorește ca aleile și pistele de bicicletă să readucă plăcerea plimbărilor în această frumoasă zonă a Bucureștiului.

Reabilitarea podului din Parcul Tineretului

Primarul Capitalei a anunțat la sfârșitul lunii septembrie că în ședința CGMB au fost aprobați indicatorii tehnico-economici actualizați, pentru documentația de avizare a lucrărilor de intervenție pentru podul din Parcul Tineretului. 5,8 milioane de lei costă lucrările de reabilitare și vor dura 12 luni.

Ce implică reparațiile capitale la podul din Parcul Tineretului:

  • vor fi refăcute grinzile de susținere a parapetelor metalice pietonale,
  • vor fi refăcute hidroizolațiile,
  • va fi realizat un sistem de scurgere a apelor colectate de pe suprafața carosabilă,
  • se vor reface scările,
  • va fi refăcută platforma de acces către Sala Polivalentă,
  • reorganizarea amplasării stâlpilor de iluminat în zonele pasarelelor.

„Podul pentru care se propun lucrări de reparații capitale este amplasat pe aleea principală din Parcul Tineretului, fiind format din două structuri identice paralele, care traversează lacul situat în interiorul parcului și este destinat traficului pietonal și ocazional auto, în situații de urgență și pentru lucrări de întreținere”, anunța Nicușor Dan pe Facebook.

Cookies