Se redeschide Pasajul Unirii. Ultimul anunț al primarului Băluță. Timpul record în care a fost reparat: 77 de zile și 300 de oameni zilnic pe șantier

03 sept. 2022
1864 Afișari
Se redeschide Pasajul Unirii. Ultimul anunț al primarului Băluță. Timpul record în care a fost reparat: 77 de zile și 300 de oameni zilnic pe șantier

Se redeschide Pasajul Unirii din București odată cu începerea noului an școlar, a scris primarul Daniel Băluță pe pagina de Facebook, postare în care face bilanțul timpului record în care s-au derulat lucrările de reparație realizate, respectiv de consolidare și reabilitare ale structurii rutiere.

”77 de zile, 1.848 de ore de muncă, 300 de oameni zilnic pe șantier. Un efort extraordinar din partea echipei.”, a scris primarul Sectorului 4, administrație care s-a ocupat integral de reabilitarea pasajului.

Primarul a publicat și un filmuleț în care se poate vedea cum arăta pasajul înainte de începerea lucrărilor de punere în siguranță și cum arată acum.

În înregistrarea video apare și noul design al pereților pasajului de la suprafață, realizat de APD Sector 4 ”Totul verde”, în care s-au montat decorațiuni care imită natura. Imaginile au circulat până acum doar în mediul online și au fost criticate de unii bucureșteni care au spus că pasajul Uniri arată ca o intrare în grădiniță.

Lucrările de punere în siguranță a pasajului au început pe 19 iunie, au durat două luni și jumătate și au costat 12 milioane de euro.

”Vom circula prin pasajul Unirii odată cu începerea noului an școlar”, a răspuns Băluță unei persoane care a comentat la postare și a întrebat când va fi reluată circulația prin pasaj.

Ce lucrări s-au făcut la Pasajul Unirii:

  • izolarea infiltrațiilor de la nivelul părții carosabile, punerea în siguranță a pereților,
  • au fost eliminate părțile arhitecturare care puteau să cadă,
  • au fost umplute fisurile din pereți cu mortare speciale,
  • pereții a au fost placați cu aproximativ 3000 de panouri metalice,
  • s-au înlocuit rețelele edilitare,
  • s-a montat un nou sistem de supraveghere video
  • s-a montat un sistem de ventilație performant, conceput special pentru aerisirea tunelurilor rutiere, compus din 60 de ventilatoare, care au două funcțiuni – se activează când nivelul noxelor devine ridicat și, în caz de incendiu, se activează ca fumul să fie scos din tunel.
  • au fost montate 498 de corpuri de iluminat și bandă LED pe o suprafață de 4 kilometri.
  • la suprafață au fost instalați 30 de stâlpi de iluminat precum și 150 de proiectoare (pe rampă), astfel încât, iluminatul în pasaj să devină un ghidaj de siguranță pentru șoferi.

Pasajul se afla în stare avansată de degradare înainte de începerea lucrărilor.

Pasajul Unirii a fost construit în anii 1986-1987, are o lungime de aproximativ 800 de metri, o lăţime de 14 metri, două benzi de circulaţie pe fiecare sens şi este tranzitat zilnic de peste 60.000 de maşini.

Alte articole:

Cookies