Se redeschide Muzeul Copiilor din București. Începând cu data de 25 august, copiii sunt așteptați la expoziția interactivă „Fabrica de Jucării”

01 aug. 2023
5110 afișări
Se redeschide Muzeul Copiilor din București. Începând cu data de 25 august, copiii sunt așteptați la expoziția interactivă „Fabrica de Jucării”
Se redeschide Muzeul Copiilor din București. Începând cu data de 25 august, copiii sunt așteptați la expoziția interactivă „Fabrica de Jucării. Sursa foto: Facebook/ Primăria Municipiului București

PMB anunță că, începând cu data de 25 august 2023, se redeschide Muzeul Copiilor din București. Cei mici sunt invitați să vadă expoziția interactivă și educativă „Fabrica de Jucării!”. Copiii vor avea ocazia să descopere informații interesante despre istoria jucăriilor, despre materialele folosite pentru construcția lor, dar și despre procesul de reciclare.

Se redeschide Muzeul Copiilor din București

Muzeul Copiilor se redeschide începând cu 25 august cu noua expoziție – Fabrica de Jucării unde copiii vor descoperi informații interesante despre jucării – de la istoria lor și materialele folosite la construcția și asamblarea acestora, până la procesul de reciclare a jucăriilor vechi, transmite Primăria Capitalei.

Expoziția interactivă „Fabrica de Jucării” va fi un spațiu al creativității special construit pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 și 12 ani. Cei mici, alături de întreaga familie, vor avea ocazia să exploreze și să se distreze.

Expoziția va oferi o experiență de neuitat: jocuri surprinzătoare, elemente speciale, echipamente interactive și efecte vizuale și auditive spectaculoase.

Expoziția „Fabrica de Jucării” are 6 zone tematice

Expoziția propune 6 zone tematice captivante:

1.”Din ce sunt confecționate jucăriile?” – cei mici vor avea ocazia să afle informații despre materiile prime folosite în fabricarea jucăriilor, proveniența și prelucrarea acestora.

2. ”Cum se prelucrează jucăriile?” – copiii vor putea explora utilajele și tehnicile de prelucrare a materiilor prime, cum ar fi lemnul, plasticul, metalul și multe altele.

3. „Cum se asamblează jucăriile?” – cei mici vor învăța despre design, inginerie și prototipare, explorând procesul de asamblare a jucăriilor.

4. „Zona de construcții„- copiii vor avea un atelier specializat, unde vor beneficia de diverse materiale, iar cu ajutorul imaginației vor putea crea propriile jucării. Micii constructori vor avea propriul lor atelier, unde vor putea da frâu liber imaginației.

5.”Colectare și reciclare jucării” – vor afla despre importanța colectării și reciclării jucăriilor, promovând astfel un comportament responsabil față de mediu.

6.”Fabrica de Jucării” aduce în prim-plan și o zonă a inovațiilor. Cei mici vor avea ocazia să descopere jucării interactive și electronice, jocuri video și console de jocuri, tehnologii precum realitatea virtuală și augmentată, roboți și jucării programabile, imprimare 3D și multe altele. Această secțiune va oferi o perspectivă fascinantă asupra viitorului jucăriilor.

Muzeul Copiilor este un hub interactiv multifuncțional de învățare non-formală și experiențială în care copiii pot explora, învăța și se pot distra în același timp. De-a lungul anilor, Muzeul Copiilor a devenit o destinație preferată pentru familii, oferind expoziții interactive și educaționale menite să inspire și să încurajeze imaginația și creativitatea copiilor, transmite sursa citată.

Muzeul Copiilor se află pe Bd. Decebal 11, bloc S14, Sector 3, București. Informații despre bilete și despre programul complet al expoziției, AICI.

Sursa foto: Primăria Capitalei
Sursa foto: Primăria Capitalei
Cookies