Se redeschide hotelul Lido. Proprietarul, în proces cu Primăria din cauza locurilor de parcare

de:
08 mai 2018
85 Afișari
Se redeschide hotelul Lido. Proprietarul, în proces cu Primăria din cauza locurilor de parcare

Hotelul va fi clasificat la 4 stele plus și va avea 97 de camere și 17 apartamente. Murad spune că, din păcate, deși investește câteva milioane de euro în modernizarea hotelului și repunerea sa în circuitul turistic, nu reușește să rezolve problema parcării. Hotelul nu are parcare proprie, iar Ministerul Turismului, pentru a clasifica o unitate de cazare, are printre criterii și deținerea unor locuri de parcare.  Omul de afaceri arată că în zonă există mai multe parcări, una chiar lipită de hotel, și a solicitat Primăriei Capitalei să-i închirieze dintre acestea 40 de locuri pentru hotel, plus un loc de autocar.

Municipalitatea a ezitat să emită un răspuns oficial, motiv pentru care avocații lui Murad au acționat Primăria în instanță pe motiv că nu respectă Hotărârea de Guvern 955/2004, art. 24, alineat 11, privind locurile de parcare și a câștigat în prima fază.

Această hotărâre, arată Murad, este contrară unei decizii a Consiliului Local, conform căreia Primăria nu are voie să închirieze locuri de parcare. Articolul respectiv din HG 955/2004  stabilește că locurile de parcare aflate la o distanță mai mică de 50 metri de unitățile hoteliere, complexe comerciale, săli de spectacole, baze sportive vor fi atribuite acestora prin închiriere.

În urmă cu puține zile, instanța a obligat Administrația Străzilor să atribuie direct hotelului administrat de Murad 35 de locuri de parcare aflate la 50 de metri de hotelul Lido. Decizia este cu posibilitate de recurs.

„Unii funcționari din Primărie ne-au sfătuit să dăm Municipalitatea în judecată și poate că vom câștiga, așa cum s-a întâmplat cu George Copos în cazul parcării de la Hilton. Acum așteptăm să vedem dacă Primăria face apel în instanță. Ei spun că respectă hotărărea de Consiliu, nu pe cea de Guvern”, spune omul de afaceri. După aproape 70 de ani de când a intrat pe mâna comuniștilor, ajungând apoi la frații Păunescu și, ulterior, la moștenitorii celui care l-a construit la începutul secolului trecut, unul dintre hotelurile emblemă ale Bucureștiului se pregătește pentru un nou început. Mohammad Murad, proprietarul lanțului hotelier Phoenicia, a închiriat hotelul pe 15 ani de la proprietari, cu drept de cumpărare, și a pregătit 5 milioane de euro în lucrări de renovare, pentru a redeschide hotelul în toamna acestui an. „Vreau să-l reîntorc la vremurile de glorie pe care le-a trăit acest hotel, care a fost multă vreme simbolul Bucureștiului. Vreau să-l readuc pe harta turistică a Bucureștiului”, a declarat anterior Mohammad Murad pentru Profit.ro.

Cookies