Primăria Sectorului 3 anunță că se redeschide Hala Laminor. Procesul de restaurare, consolidare, amenajare interioară și exterioară a halei a început în 2017. Clădirea monument istoric din București este creația arhitectului român Horia Creangă, nepotul celebrului scriitor Ion Creangă.
Miercuri, 9 noiembrie, Primăria Sectorului 3 îi anunță pe bucureșteni că redeschide Hala Laminor. Evenimentul începe la ora 13:00 și se numește „Reconversie urbană. Salvăm istoria României”, iar gazda este primarul Robert Negoiță.
Evenimentul este dedicat finalizării lucrărilor de consolidare și reabilitare a halei istorice Laminor. PS3 anunță că la eveniment va participa și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.
În anul 2017, Hala Laminor a fost preluată de Primăria Sectorului 3, iar apoi a început procesul de restaurare, consolidare, amenajare interioară și exterioară a clădirii.
Pentru că imobilul este înscris în registrul monumentelor istorice, în procesul de reabilitare a fost păstrată structura metalică originală și au fost introduse elemente noi, legate de:
Totodată, au fost realizate alei, menite să faciliteze executarea lucrărilor asupra monumentului istoric, dar și pentru realizarea unui spațiu de tip esplanadă în zona de S-E a Halei Laminor.
„Pentru valorificarea Halei Laminor s-a realizat conversia într-un complex multifuncțional prin: restaurarea, consolidarea, amenajarea interioară a halei și a împrejurimilor acesteia”, transmite PS3 într-un comunicat de presă.
Hala Laminor este ultima construcție din ansamblul industrial „Malaxa” – 1938.
„a constituit una dintre cele mai mari hale industriale din țară, cu deschideri impresionante (400m x 180m), o structură metalică și o arhitectură modernă – atât pentru anii aceia, cât și pentru vremurile noastre”, potrivit sursei citate.
Obiectivul de patrimoniu național a fost creat de unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți români, Horia Creangă – nepotul celebrului scriitor român Ion Creangă.
Pe suprafața acoperită de 70.000 mp, Primăria Sectorului 3 și-a propus să revitalizeze această zonă strategică și să dezvolte un proiect benefic din punct de vedere social, cultural și economic.