SE REDESCHID fântânile cu apă potabilă de mare adâncime din Bucureşti

de:
26 feb. 2016
3 Afișari
SE REDESCHID fântânile cu apă potabilă de mare adâncime din Bucureşti

După cum a anunţat administraţia locală a Sectorului 2, fântânile cu apă potabilă de la o adâncime de 200 de metri urmează să fie repuse în funcţiune. 

„Pe timpul iernii toate fântânile din Sectorul 2 au fost oprite pentru a preveni distrugerea instalaţilor de alimentare cu apă din cauza înghețului, dar iată că vremea călduroasă din ultima vreme m-a determinat să le pregătesc pentru repunerea lor în funcţiune”, a anunţat primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu care a adăugat că, în aceste zile, au fost prelevate probe de apă din toate cele 14 fântâni care au fost predate spre analiză Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti.

Apa din fântâni, verificată lunar de DSP

După cercetarea eşantioanelor, DSP urmează să elibereze autorizaţiile de funcţionare şi, apoi, fântânile vor fi redeschide, spune edilul. Conform contractului încheiat de Primăria Sectorului 2, apa este verificată lunar de către Direcţia de Sănătate Publică, instituţie care atestă că apa este potabilă şi bună pentru consumul populaţiei.

Conform sursei citate, urmează să fie redeschise 14 fântâni cu apă potabilă de la mare adâncime, după cum urmează:

1. Piaţa Obor – „Fântâna lui Bucur”

2. Parcul Motodrom – Fântâna „Omeniei”

3. Parcul Florilor – Fântâna „Sfânta Maria”

4. Parcul Naţional – Fântâna „Educatorilor”

5. Parcul Morarilor – Fântâna „Sf. Nicolae”

6. Parcul Floreasca – Fântâna „Stelelor”

7. Parcul Fabrica de Glucoză – Fântâna „Izvorul Rece”

8. Parcul Tei – Fântâna „Nizami”

9. Parcul Obor – Fântâna „Armoniei”

10. Parcul Tolbuhin

11. Parcul Plumbuita

12. Parcul Cosmos

13. Parcul Titus Ozon

14. Parcul Lunca Florilor.

„Prin realizarea acestor investiţii, am dorit să le ofer locuitorilor Sectorului 2 şi nu numai, posibilitatea de-a consuma apă naturală de cea mai bună calitate provenită din straturile adânci ale Bucureştiului care se alimentează din apele freatice ale munților”, a explicat Onţanu. 

Puţurile de mare adâncime construite în Sectorul 2 s-au dovedit un real succes având în vedere faptul că, pe parcursul verii, şi nu numai, bucureştenii stau la coadă pentru a se aproviziona cu apă potabilă.

Unii oameni vin inclusiv cu bidoanele de cinci sau zece litri pentru a lua apă pentru mai multe zile, din care, ei spun că o folosesc inclusiv la gătit, nu doar pentru băut.  

Cookies