Se redeschid centrele ”La Pedale” din Herăstrău și Kiseleff: Poți închiria GRATUIT biciclete

de:
31 mart. 2014
2 Afișari
Se redeschid centrele ”La Pedale” din Herăstrău și Kiseleff: Poți închiria GRATUIT biciclete

Pentru al șaselea an consecutiv puteți profita, până la mijlocul lunii noiembrie, de programul „La Pedale” – primul sistem gratuit de bike-sharing din România – amenajat de Primăria Sectorului 1 și Asociația Green Gate în parcul Kiseleff.

Începând din acest an, iubitorii sportului pe două roți vor avea la dispoziție, gratuit, 700 de biciclete, cu 200 mai mult față de anul trecut. Cei dornici să facă o plimbare trebuie să ştie să meargă cu bicicleta, să cunoască regulile de circulaţie, să aibă un comportament decent și să aducă bicicletele înapoi în stare bună de funcționare.

Bicicletele verzi sunt disponibile în trei modele – pentru copii, adolescenţi și adulți – și pot fi închiriate doar pe baza buletinului de identitate și a unui contract de dare în folosință. Acestea pot fi folosite pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor. Centrele „La Pedale” sunt deschise după următorul program: luni-vineri în intervalul orar 10:00-18:00, iar sâmbătă și duminică de la 10:00-19:00.

Popularitatea proiectului „La Pedale” şi pasiunea pentru mersul pe bicicletă au crescut semnificativ de la un an la altul.

Anul trecut s-a înregistrat un număr record de utilizatori: peste 40.000 de bucureşteni au pedalat bicicletele verzi puse la dispoziţia locuitorilor Capitalei în parcurile Kiseleff şi Herăstrău.

Proiectul „La Pedale” este parte a unei acțiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraș după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.

Cookies