Se reabilitează lacul din Parcul Kiseleff, anunță Clotilde Armand. „Este un loc emblematic pentru zona din imediata apropiere a Pieței Victoriei”

28 iun. 2022
641 Afișari
Se reabilitează lacul din Parcul Kiseleff, anunță Clotilde Armand. „Este un loc emblematic pentru zona din imediata apropiere a Pieței Victoriei”
Se reabilitează lacul din Parcul Kiseleff, anunță Clotilde Armand. „Este un loc emblematic pentru zona din imediata apropiere a Pieței Victoriei” | Sursă foto: Facebook-Clotilde Armand

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunțat ieri, 27 iunie 2022, că a început reabilitarea micului lac aflat în Parcul Kiseleff.

Primăria Sectorului 1 reabilitează lacul aflat în Parcul Kiseleff

Clotilde Arman a anunțat că  au început lucrările de reabilitare ale micului lac din Parcul Kiseleff, un loc emblematic pentru zona aflată în apropierea Pieței Victoriei, așa cum l-a descris edilul Sectorului 1.

Primarul transmite că respectivul loc a fost lăsat în paragină de fostele administrații locale, cu toate că acesta ar putea reprezenta o oază de liniște pentru locuitorii Bucureștiului.

Până la acest moment, în zona respectivă au fost înlocuite atât branșamentele electrice, cât și instalațiile de apă. Vestea a fost foarte bine primită de către locuitorii Sectorului 1, ce sunt încântați de ideea că acest loc ar putea fi reabilitat și că s-ar putea bucura de el.

Ce presupune reabilitarea

După cum a informat primarul Sectorului 1 lucrările ce vor fi efectuate aici vizează atât lacul în sine, cât și zona din împrejurimi, care va fi amenajată pentru a le permite cetățenilor să își petreacă timpul liber aici.

Iată ce îmbunătățiri vor fi făcute:

  • Lacul va fi curățat,
  • Aleea din jurul lacul va fi refăcută cu pietre de râu,
  • Zona va fi înfrumusețată cu flori.

Administrația publică încercă să creeze aici un mediu cât mai aproape de cel natural, a declarat primarul Clotilde Armand. Pe lângă lucrările menționate anterior, se vor monta și sisteme de irigare, un aerator pentru apa din lacul aflat în Parcul Kiseleff și o fântână arteziană plutitoare care să înfrumusețeze zona.

Primăria are și alte proiecte ce vizează modernizări și îmbunătățiri ce vor fi făcute în Sectorul 1. Printre acestea se numără și asfaltarea străzilor. În total Primăria dorește să asfalteze 1.000 de străzi. Anul acesta 50 au fost ele au fost terminate, iar din 2023 Primăria dorește să modernizeze peste 200 de străzi pe an

Cookies