Se raționalizează apa potabilă la doi pași de București. În multe localități din Ilfov, seceta provoacă deja mari probleme

05 iul. 2022
1870 Afișari
Se raționalizează apa potabilă la doi pași de București. În multe localități din Ilfov, seceta provoacă deja mari probleme
Se raționalizează apa potabilă la doi pași de București. În multe localități din Ilfov, seceta provoacă deja mari probleme. Sursa foto: Pexels

Apa potabilă se raționalizează la doi pași de București, iar la această măsură ajung să apeleze tot mai multe localități din România. Operatorul care furnizează apă potabilă în județul Ilfov transmite că vor exista întreruperi în mai multe localități din cauza consumului în mod excesiv. Este nevoit să oprească apa potabilă pentru a reface stocurile.

Se raționalizează apa potabilă la doi pași de București

Măsura raționalizării apei potabile începe să fie impusă și în județul Ilfov. Oamenii au fost anunțați de către furnizor că apa va fi oprită pe timpul nopții, astfel încât să se refacă stocul.

Astfel, oamenii nu își mai pot iriga culturile atât de des și să reducă, pe cât de mult posibil, consumul apei potabile.

Primele localități din Ilfov în care se va aplica această măsură sunt Balotești, Cernica și Periș. Compania a declarat că a decis să aplice această măsură din cauza temperaturilor ridicate care se resimt perioada aceasta, iar oamenii au folosit mai multă apă, atât pentru consumul propriu, cât și pentru cultura plantelor care este afectată de secetă.

Probleme sunt și în localitățile 1 Decembrie și Berceni – Ilfov. Apa a fost raționalizată începând cu data de 1 iulie 2022.

Probleme în Ilfov

„Din cauza consumului excesiv de apa, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, anunțăm că suntem nevoiți să limităm alimentarea cu apă potabilă, în vederea refacerii rezervelor de apă”, transmit reprezentanții Apă Ilfov pe o rețea socială.

Limitarea alimentării cu apă potabilă pe raza comunei Cernica, în satele Bălăceanca și Poșta:

  • în data de 05.07.2022, interval orar 01:00-04:00, apa va fi sistată;
  • în data de 04.07.2022, interval orar 10:00-20:00, apa se va livra cu o presiune redusă.

Limitarea alimentării cu apă potabilă pe raza comunei Periș:

  • în data de 05.07.2022, interval orar 13:00-17:00, apa va fi oprită;

Limitarea alimentării cu apă potabilă pe raza comunei Balotești:

  • în data de 04.07.2022, interval orar 23:00-05:00, apa va fi sistată;

Apa potabilă a fost sistată și pe raza satului Ciolpani, în data de 05.07.2022, interval orar 00:00-05:30.

„(…) compania este obligată să ia măsuri temporare, cum ar fi oprirea apei sau diminuarea presiunii pe rețele, pentru refacerea stocurilor. Fenomenul nu se înregistrează doar la nivelul județului Ilfov.

În acest context, facem apel la responsabilitatea civica și îndemnăm toți utilizatorii serviciului să consume apa în mod rațional.

Apa nu este o resursă inepuizabilă! Prețuiește apa!”, transmit reprezentanții companiei.

1 Decembrie și Berceni – Ilfov: furnizarea apei este întreruptă în intervalul orar 00:30 – 04:30, potrivit companiei Euro Apavol.

De asemenea, mai multe localități din Arad, Cluj, Ialomița și Constanța au decis să limiteze alimentarea cu apă potabilă, încă de zilele trecute. Restricții sunt și în Bihor și în Maramureș.

Cookies