VREMEA

SE RĂCEŞTE VREMEA sub normal.PROGNOZA METEO pe două săptămâni 17-31 august 2015, la munte şi la mare

VREMEA 17 -31 AUGUST 2015. VREMEA LA BUCUREŞTI

Vremea se va răci treptat, până în data de 19 august când va fi mai rece decât în mod normal la această dată, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa în jurul valorii de 22 de grade. După această dată se va încălzi, astfel că la începutul celei de a doua săptămâni se vor atinge valori termice diurne normale pentru această perioadă. Mediile temperaturilor minime se vor situa între 20 de grade la începutul intervalului şi 13 grade la mijlocul acestuia. În prima săptămână vor fi averse aproape în fiecare zi şi local se vor cumula cantităţi mai importante de apă. În cea de a doua săptămână ploile vor fi mai frecvente în jurul datei de 25 august, iar în rest vor apărea mai rar şi pe spaţii mai mici.

VREMEA 17 -31 AUGUST 2015.  VREMEA LA MARE

Până miercuri, 19 august, valorile termice diurne vor scădea, astfel că vremea va deveni răcoroasă. După această dată se va încălzi din nou, dar media temperaturilor maxime nu va mai depăşi 27 de grade. Temperaturile minime vor avea aceeaşi tendinţă. Media lor va scădea de la 21 de grade în prima zi, la 15 grade spre sfârşitul săptămânii, apoi va creşte uşor. În prima săptămână vor cădea averse, pe arii restrânse importante cantitativ, aproape în fiecare zi. În cea de a doua săptămână, condiţiile de ploaie vor fi mai mari în jurul datei de 25 august. 

VREMEA 17 -31 AUGUST 2015.  VREMEA LA MUNTE

În prima săptămână, temperatura aerului va avea variaţii semnificative. În primele zile va scădea până la o medie a valorilor maxime de 14 grade, apoi va creşte cu 2…3 grade. Cea de a doua săptămână va avea valori relativ constante, cu o medie de 17…18 grade. În cursul nopţilor, temperatura aerului va avea valori medii cuprinse între 11 şi 14 grade. Manifestări ale instabilităţii atmosferice vor fi aproape în fiecare zi, dar mai frecvente până în data de 22 august.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare COD GALBEN de ploi torenţiale şi instabilitate atmosferică accentuată, cu cantităţi de apă însemnate, valabilă începând de astăzi, luni 17 august 2015. 

Atenţionarea COD GALBEN de ploi torenţiale este valabilă de luni de la ora 16 până marţi la ora 23, anunţă ANM.

În perioada menţionată, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată în zonele deluroase şi montane, precum şi în nordul, nord-estul, centrul şi local în sud-estul ţării. Astfel, temporar se vor semnala averse, descărcări electrice, căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă vor depăşi local 20 l/mp şi izolat, cu precădere în zona de munte 40….50 l/mp. Pe arii restrânse va cădea grindină.

NOTĂ: Fenomene specifice instabilităţii atmosferice vor fi şi în restul teritoriului, dar pe intervale mai scurte de timp.Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button