Salarii ca în Germania: Se prelungeşte perioada de selecţie a studenților

de:
20 feb. 2013
1 Afișari
Salarii ca în Germania: Se prelungeşte perioada de selecţie a studenților

Pentru a putea aplica pentru un loc de muncă în Germania, studenţii şi masteranzii din Bucureşti trebuie să urmeze cursurile de zi ale unei facultăţi de stat sau particulară.

Job-ul din Germania va avea durata de două luni şi va fi plătit cu salarii nemţeşti, după cum B365.ro a scris aici. 

În vacanţa de vară de anul trecut, angajatorii germani au pus la dispoziţia tinerilor un număr de 150 de locuri de muncă în domenii precum industrie, agricultură, gastronomie de sistem, respectiv fast-food şi curăţenie clădiri de birouri. Salariile oferite au variat între 1.100-1.200 euro pe lună, în funcţie de negocierea cu angajatorul.

Potrivit Agenţiei Municipale de Ocupare a Forţei de Muncă (AMOFM) Bucureşti, depunerea dosarelor şi susţinerea testului de limba germană va avea loc până pe 01.03.2013, în intervalul luni – joi, orele 09.00–15.00 şi vineri orele 09.00 – 12.30 la sediul instituţiei din strada Spătaru Preda nr. 12, corp clădire A, parter, Sector 5.

Persoanele interesate pot cere detalii şi informaţii suplimentare de la consilierii AMOFM la numerele de telefon 021.337.21.94 sau 0758.236.632.

Salarii între 1.700-2.100 euro pentru ospătari şi bucătari

Tot la începutul lunii viitoare, între 4-5 martie 2013, AMOFM va organiza selecţia şi pentru cei care vor să lucreze sezonier, în Germania, în domeniul hotelier – gastronomic.

Compania germană EuroPark Rust oferă, prin intermediul Reţelei EURES (portalul mobilităţii europene pentru ocuparea forţei de muncă), un număr de 80 de posturi pentru următoarele meserii: barman (30 de posturi), ospătar (30 de posturi) şi bucătar (20 de posturi).

Conform condiţiilor impuse, vor fi acceptate doar persoanele care au calificare profesională încheiată, experienţă în domeniu şi cunoştinţe bune şi foarte bune de limba germană (nivel B1/B2).

„Angajarea se face pe o perioadă de 6 luni, începând cu luna aprilie 2013. Salariul oferit este de 1.720 euro brut/lună pentru ospătar, 1.750 euro brut/lună pentru barman şi 1.720 – 2.100 euro brut/lună, în funcţie de calificare şi experienţa profesională, pentru bucătar”, informează AMOFM într-un comunicat remis B365.ro

Timpul de lucru este de 40 ore/săptămână, cu posibilitatea efectuării de ore suplimentare. Cazarea este asigurată de angajator contracost, iar întreţinerea poate fi negociabilă. 

Persoanele interesate trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AMOFM Bucureşti pentru a fi înregistrate în baza de date pentru muncă în străinatate şi pentru a primi invitaţie de participare la selecţie.

Lista completă a tuturor consilierilor EURES, precum şi datele de contact ale acestora se regăsesc pe site-ul EURES (www.eures.anofm.ro), rubrica Contact.

Pentru a fi înscrişi în baza de date, candidaţii trebuie să prezinte următoarele documente: 
– cerere tip (se completează la sediul AMOFM
– copie act de identitate sau paşaport (valabilitate minim 6 luni);
– CV model Europass în limba germană
– cazier judiciar în original din care să reiasa că persoanele nu au antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni)
– adeverinţă de la medicul de familie, cu menţiunea ,”Apt pentru muncă”.

Cookies