Se prelungesc restricţiile de vânzare a alcoolului în centrul Capitalei

de:
24 ian. 2012
0 Afișari
Se prelungesc restricţiile de vânzare a alcoolului în centrul Capitalei

Solicitarea de prelungire a restricţiilor a fost formulată de către Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti în baza art. 15 lit. C din Legea nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice.

Astfel, în Sectorul 1, în perioada 24 – 31 ianuarie 2012, agenţii economici situaţi la o distanţă de minim 1.000 de metri faţă de Piaţa Universităţii nu au voie să comercializeze băuturi alcoolice între orele 17.00-00.00.

Restricţiile se aplică până la graniţa Sectorului 1 cu celelalte sectoare: Teatrul Naţional pe partea stângă a Bd-ului Nicolae Bălcescu pe sensul de mers înspre Piaţa Unirii şi Facultatea de Chimie a Universităţii Bucureşti pe partea dreaptă, informează administraţia locală.

În Sectorul 2, este interzis consumul de băuturi alcoolice în perimetrul delimitat de următoarele artere de circulaţie: Bulevardul Dacia, Calea Moşilor, Strada Traian, Calea Călăraşilor până la limita de sector.

Autorităţile locale anunţă că măsurile au fost luate pentru protejarea manifestanţilor de infiltrarea unor oameni sub influenţa băuturilor alcoolice care ar putea perturba sau afecta manifestaţiile paşnice.

Excepţie fac unităţile de alimentaţie publică care au şi funcţiuni de cazare turistică precum şi cele care au programate evenimente precum nunţi, botezuri sau aniversări de zile festive.

Barurile care nu se conformează riscă sancţiuni cuprinse între 500 şi 5.000 de lei.

Cookies