ESENTIAL

Se pregăteşte un şantier imens în centrul Bucureştiului

Primăria Sectorului 3 intenţionează să contracteze lucrări de modernizare, sistematizare pe verticală, reabilitare şi pietruire necesare sistemului rutier.

Pentru aceste lucrări, administraţia locală condusă de social-democratul Robert Negoiţă, este dispusă să plătească până la 21, 5 milioane lei (aproximativ 5 milioane de euro), printr-un acord-cadru cu o firmă privată pe o perioadă de doi ani şi jumătate. 

Și Primăria Capitalei anunța în urmă cu câteva zile că 16 străzi din administrarea sa intră în reabilitare, iar două bulevarde vor intra în procesul de marcare rutieră. Care sunt arterele, aflați aici. 

Caietul de sarcini aferent lucrărilor de reabilitare şi modernizare ce a fost scos la licitaţie de Primăria Sectorului 3 vizează toate străzile din sector. 

„Contractantul va urmări ca execuţia tuturor lucrărilor să se facă astfel încât străzile să se menţină la nivelul standardelor şi reglementărilor tehnice în vigoare privind calitatea şi siguranţa traficului. Tipurile de lucrări vor fi alese în funcţie de tipul şi starea îmbrăcăminţii şi vor fi programate de beneficiarul lucrării pe toate drumurile din zona respectivă. Nu vor fi acceptate obiecţii din partea operatorului, de a nu se executa anumite tipuri de lucrări pe anumite drumuri, dacă acestea sunt justificate pentru asigurarea viabilităţii”, se menţionează în documentul elaborat de administraţia locală. 

Se caută soluţii ca circulaţia auto să nu va fie închisă

Conform sursei citate, traficul auto nu va fi restricţionat în zonele unde urmează să fie executate lucrări de refacere a carosabilului. „Odată cu executarea lucrărilor, se vor căuta soluţii de menţinere a circulaţiei, fără închiderea acesteia sau instituirea de restricţii pe termene îndelungate, inclusiv prin executarea lucrărilor în timpul nopţii”, se specifică în caietul de sarcini. 

Potrivit condiţiilor impuse de administraţia locală, pe străzile din Sectorul 3 urmează să fie executate mai multe tipuri de lucrări, respectiv de decapare şi frezare, desfacere pavaje, spargere beton, săpătură, nivelare şi compactare, aşternere mixturi şi betoane, strat de balast, nisip şi piatră spartă, montat şi demontat borduri, la care se adaugă pavaje cu pavele din piatră naturală. În plus, firma constructoare va monta strat de beton asfaltic colorat pentru pistele de biciclişti şi va avea obligaţia aducerii la cote a capacelor de cămin şi a gurilor de scurgere. 

Firma de construcţii va fi responsabilă de eventualele accidente rutiere

Lucrările executate vor avea garanţie de trei ani, solicită de asemenea Primăria Sectorului 3. 

„Pe perioada acordului cadru, executantul este pe deplin responsabil pentru toate accidentele rutiere
provocate ca urmare a degradărilor apărute în carosabil, degradări care pun în pericol siguranţa circulaţiei” , se specifică în documentele oficiale. 

Lucrările de anvergură au dat însă bătăi de cap autorităţilor locale, de-a lungul timpului. Astfel, fostul primar al Sectorului 3 – Liviu Negoiţă (PDL) a fost nevoit să ofere explicaţii în faţa oficialilor europeni din cauza unui contract „cu dedicaţie” pentru lucrări de sistematizare pe verticală/modernizare/ranforsare/reparaţii curente/extindere apă/extindere canal în valoare de circa 10 milioane euro. Detalii găsiţi aici. 

Din cauza aceluiaşi contract ţara noastră este avertizată de Uniunea Europeană asupra declanşării procedurii de infringement, după cum B365.RO a scris aici


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button