Se pregăteşte terenul pentru 18 turnuri ANL în strada Fabrica de Glucoză

de:
03 feb. 2011
0 Afișari
Se pregăteşte terenul pentru 18 turnuri ANL în strada Fabrica de Glucoză

După cum susţine primarul Neculai Onţanu, lucrările de construcţie a blocurilor ANL vor demara în luna aprilie, acestea urmând să fie finalizate 14 luni mai târziu, în apropierea alegerilor locale. „Acum trebuie să demolăm câteva clădiri ce au aparţinut MApN (n.r. – Ministerului Apărării Naţionale) şi tocmai am autorizat acest lucru. Construcţia propriu-zisă a tronsoanelor va începe în aprilie. Estimez că, până în iunie 2012, vor fi date în folosinţă toate cele 18 blocuri”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

Potrivit proiectului de hotărâre votat marţi de consilieri, pe terenul în suprafaţă de aproximativ 4,5 hectare, ce a aparţinut Ministerului Apărării Naţionale, ar urma să fie construite 13 blocuri de opt etaje şi 5 blocuri de 10 etaje, totalizând 1.401 apartamente. Din acestea, 484 vor fi locuinţe cu o singură cameră, 862 cu două camere şi 55 de apartamente vor avea trei camere.

Pentru studiile de fezabilitate şi prefezabilitate privind viabilizarea terenului, racordul la utilităţi, construcţia căilor de acces şi amenajarea spaţiilor verzi în complexul ANL, autoritatea locală trebuie să asigure fonduri în valoare de 306 milioane lei cu TVA (73 milioane euro), în afară de costurile propriu-zise ale construcţiei celor 18 turnuri.

Proiectul de hotărâre a întrunit votul tuturor consilierilor locali prezenţi la şedinţă, cu o singură abţinere.

În prezent, ANL-urile construite în Capitală acoperă doar 5% din necesarul de locuinţe destinate tinerilor spre închiriere. Jumătate din locuinţele ANL din Bucureşti nu pot fi deocamdată cumpărate de actualii chiriaşi pe motiv că nu au fost făcute toate demersurile necesare pentru a transfera terenul de sub bloc din proprietatea publică a statului în proprietatea privată a statului. Vezi aici lista blocurilor unde se pot cumpăra casele ANL din Capitală.

Cookies