Se pregătește demolarea unui cartier rezidențial din nordul Bucureștiului, de lângă Herăstrău. Ce va fi construit în locul lui

09 nov. 2021
1649 Afișari
Se pregătește demolarea unui cartier rezidențial din nordul Bucureștiului, de lângă Herăstrău. Ce va fi construit în locul lui
Se pregătește demolarea unui cartier rezidențial din nordul Bucureștiului, de lângă Herăstrău. Ce va fi construit în locul lui. sursa foto: captura Google Maps

Se pregătește demolarea unui cartier rezidențial din nordul Bucureștiului, de lângă Herăstrău. Acesta a fost construit la începutul anilor 2000, iar între timp s-a schimbat regimul de înălțime din zonă, motiv pentru care se dorește o serie de construcții mai înalte și în același timp mai profitabile. În locul acestora urmează să apară un hotel și vreo 200 de apartamente.

Familia Tănăsoiu, formată din oamenii de afaceri Emil și Daniel Tănăsoiu (tată și fiu), au transmis recent că își demolează un cartier de vile din nordul Bucureștiului, La Mesteceni, aproape de Cartierul Francez, pentru a face loc unui hotel și a 200 de apartamente de lux.

Se demolează un cartier rezidențial din București

Cartierului lor de vile La Mesteceni, situat în zona Satului Francez, lângă parcul Herăstrău din București, a fost construit în anul 2000. Acum, acesta urmează să fie demolat, pentru a lăsa loc unui nou complex cu hotel și apartamente cu servicii hoteliere, conform informațiilor oferite de publicația Profit.ro.

sursa foto: profit.ro

Astfel, un întreg cartier rezidențial, vechi de peste 20 de ani, urmează să fie demolat. Investitorii spun că ar fi vorba de demolarea a 19 vile cu 23 de unități locative. Aestea formează cartierul de lux La Mesteceni. De asemenea, urmează să fie distrusă și o clădire de birouri alăturată, care ocupă un teren de circa 8.000 de metri pătrați, mai spune sursa citată.

Un nou complex de lux va fi construit în zonă

Se pare că principalul motiv pentru această decizie ar fi faptul că a crescut regimul de înălțime în zonă. Astfel, aici vor putea fi construite clădiri mai înalte decât vilele aflate în prezent pe aceste teren. Totuși, se pare că în cartierul La Mesteceni a avut printre chiriași manageri ai companiilor Billa și Siemens. Mai mult, vilele respective au fost închiriate atât ca spații de birouri pentru mici afaceri, cât și drept locuințe pentru cei interesați.

sursa foto: profit.ro

Acum, familia Tănăsoiu pregătește construcția unui nou complex, cu hotel, SPA, piscină, spații comerciale la parter și minimum 200 de apartamente de locuit sau închiriat.

„Vom oferi posibilitatea de a cumpăra sau închiria un apartament, locatarii putând beneficia de toate serviciile unui hotel de business alăturat, care va avea 100-120 de camere, în genul room-service sau concierge. Nu excludem un parteneriat pentru dezvoltarea acestui proiect“, a transmis, pentru Profit.ro, Daniel Tănăsoiu.

Cookies