Se pregătește atacul asupra Kievului. Rusia avertizează că va lovi ținte din capitala Ucrainei și le cere locuitorilor să plece | VIDEO dramatic: în Gara din Kiev, oamenii se luptă să urce în trenuri

01 mart. 2022
6297 Afișari
Se pregătește atacul asupra Kievului. Rusia avertizează că va lovi ținte din capitala Ucrainei și le cere locuitorilor să plece | VIDEO dramatic: în Gara din Kiev, oamenii se luptă să urce în trenuri

Ministerul rus al Apărării a avertizat în urmă cu puțin timp că Rusia se pregătește să lovească ținte în capitala Ucrainei și le-a cerut locuitorilor Kievului să părăsească zonele din jurul țintelor, transmite BBC.

Într-o declarație emisă marți după-amiază, oficialii ruși au declarat că forțele lor se pregătesc să lanseze „lovituri de înaltă precizie” împotriva „centrelor tehnologice ale Serviciului de Securitate ucrainean” din Kiev.

„Îndemnăm cetățenii ucraineni care sunt folosiți de naționaliști pentru a lansa provocări împotriva Rusiei, precum și locuitorii Kievului care locuiesc în apropierea stațiilor de releu să-și părăsească locuința”, se arată în declarație.

Oficialii au susținut că loviturile sunt efectuate pentru „prevenirea atacurilor informaționale împotriva Rusiei”.

Un convoi militar rusesc evaluat la peste 70 de kilometri a ajuns la periferia capitalei Ucrainei, Kiev, marți, 1 martie, potrivit imaginilor din satelit publicate de CNN.

 

Filmare în Gara din Kiev, oamenii se luptă să urce în trenuri

Oameni cu copii în brațe, vârstnici, persoane cu dizabilități, persoane însoțite de animale de companie au fost filmați marți de corespondentul The Guardian Shaun Walker în timp ce se înghesuie în gara centrală din Kiev, încercând să se urce în trenuri pentru a fugi din calea atacurilor rușilor.

„Scene insuportabile la gara centrală din Kiev. Bătrâni, copii, persoane cu dizabilități, animale de companie, acest tren este deja plin. Oamenii se tem că ar putea fi ultima șansă de a fugi”, scrie pe Twitter jurnalistul Shaun Walker, care a filmat îmbulzeala.

 

Cookies