ȘTIRI

Se organizează Revelion GRATUIT, în Bucureşti. Cine poate participa

Consiliul Local Sector 3 a avizat favorabil un proiect de hotărâre care prevede „oportunitatea şi necesitatea” organizării în Sectorul 3 a evenimentului „Revelionul Solidarităţii”. 

Evenimentul urmează să aibă loc în Sala Apollo, situată în Bd. Energeticienilor nr.5, în ziua de 31 decembrie 2013, în intervalul orar 21.00-03.00. La Revelionul organizat gratuit de administraţia locală sunt aşteptate 1.500-2.000 de persoane. 

„Dacă vreţi să faceţi o chestie care să nu sune a plimbări cu autocarele de alegeri sau cei 100 de lei de Paşti, adică acel lot de cetăţeni care trebuie să vă voteze constant, de ce nu organizaţi Revelion pentru persoanele instituţionalizate? Şi eu sunt cetăţean al Sectorului 3. Pot participa şi eu?”, a întrebat consilierul local PDL, Victor Tărtăcuţă. 

În replică, primarul Sectorului 3, prezent la şedinţa de Consiliu Local în care s-a supus votului acest proiect, a susţinut că lista nu a fost încă făcută de administraţia locală şi că, la „Revelionul Solidarităţii”, sunt aşteptaţi toţi bucureştenii interesaţi, în funcţie de solicitările făcute de aceştia. 

„Nu am făcut o listă restrictivă. Nu putem impune cuiva să participe la evenimentele organizate de Primăria Sector 3. Noi o să facem o listă în funcţie de cererile oamenilor şi le trimitem invitaţii. Domnule consilier, puteţi face şi dumneavoastră o listă cu cine vreţi să participe. Şi, dacă doriţi, puteţi participa şi dumneavoastră”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă. 

La rândul său, consilierul local Mihai Ciudomirov a cerut detalii în legătură cu criteriile de nominalizare a persoanelor care pot participa la „Revelionul Solidarităţii”. Reprezentanţii administraţiei locale susţin că, cel puţin teoretic se poate înscrie orice persoană din Sectorul 3. 

„Ideea a fost să participe diferite categorii de cetăţeni, persoane care nu au posibilitatea financiară de a petrece Revelionul, evenimentul fiind totodată o continuare a Revelionului din parc (n.r. – Revelionul organizat până acum în Parcul Al.I. Cuza). De organizarea Revelionului Solidarităţii se va ocupa atât Primăria, cât şi noi ca Direcţie”, a explicat Mihaela Bălan, directorul executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sector 3. 

Pentru organizarea Revelionului Solidarităţii, administraţia locală a estimat că va cheltui până la 558.000 lei (125.000 euro), suma fiind acoperită din bugetul DGASPC Sector 3, subcapitolul „Alte cheltuieli în domeniul asigurărilor şi asistenţei sociale”. 

Suma de 558.000 de lei pe care o bugetează administraţia locală pentru organizarea Revelionului pentru 1.500-2.000 de persoane include costurile de servire a mesei în sistem de catering, aranjamentul festiv al sălii Apollo şi serviciile de pază. „Aţi preluat ideea revelioanelor de la Vanghelie”, a comentat înainte de a vota consilierul Tărtăcuţă. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button