Se-ntoarce sau nu Elena Udrea la București? Azi e e ultimul termen în procesul privind extrădarea ei din Bulgaria 

10 iun. 2022
239 Afișari
Se-ntoarce sau nu Elena Udrea la București? Azi e e ultimul termen în procesul privind extrădarea ei din Bulgaria 
Elena Udrea la București, la ÎCCJ| Sursa foto: Inquam/Octav Ganea

Astăzi este programat ultimul termen al procesului în care se judecă extrădarea, din Bulgaria la București, a fostului ministru al Dezvoltării și al Turismului Elena Udrea.

Procesul a început după ce Elena Udrea  fost prinsă în Bulgaria, după ce a fost condamnată definitiv la  închisoare în dosarul “Gala Bute”.

Udrea, la tribunal în Bulgaria: Se fac presiuni inclusiv asupra Justiției de aici

La termenul anterior, care a fost miercuri, Elena Udrea a declarat în fața instanței de la Sofia instanța de la Sofia că e victima presiunilor inclusiv în Bulgaria:

Ştiţi cum se fac presiuni inclusiv asupra justiţiei de aici, a spus-o chiar purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel, că se fac presiuni asupra celor din Bulgaria, e logic, dacă fac în Bulgaria, ce presiuni se vor face în România.

Elena Udrea a fugit din România la începutul lunii aprilie, cu doar câteva ore  înainte ca Instanţa supremă de la București să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul ”Gala Bute”.

La scurt timp după ce pe numele ei a fost emis mandat internațional de arestare și a fost dată în urmărie, Elena Udrea a fost prinsă de poliţia de frontieră din Bulgaria, în timp ce încerca să treacă în Grecia cu un autoturism pe la punctul de trecere Kulata. După ce un tribunal din Bulgaria a decis extrădarea ei, Elena Udrea a făcut apel.

Iar astăzi, La Curtea de Apel de la Sofia, avocaţii fostului ministru, pe de-o parte,i şi Parchetul, pe de alta, vor susține pledoariile pe fondul cauzei, după care instanţa va lua o decizie.

Cookies