Un festival al gusturilor și al celor mai delicioase deserturi are loc săptămâna aceasta pe Bulevardul Basarabia. Bucureștenii sunt invitați să ia parte la Festivalul „Toamna la Ceaun”, unde bucătari pricepuți vor găti tochituri, tocănițe și gulașuri, borșuri și pastrame, dar și deliciosul magiun de prune.
Autentic Events anunță desfășurarea unui nou festival de mâncare, ce va avea loc în perioada 19-22 septembrie, pe Bulevardul Basarabia, la intrarea în Parcul Național. Festivalul „Toamna la Ceaun” adună bucătari dibaci care vor găti feluri de mâncare diverse, specifice sezonului rece.
Zeci de ceaune clocotesc de nerăbdare să-ți cucerească papilele gustative într-o competiție a aromelor cum n-ai mai văzut! De la borșuri și pastrame, până la sarmale, tocănițe și celebra zacuscă – nimic nu scapă de sub capac. Iar vedeta absolută, regele neîncoronat al festivalului, va fi… (ați ghicit!) CEAUNUL!
Printre preparatele ce vor putea fi degustate în cadrul festivalului se numără:
Și ca să fie treaba treabă, nu uitați de cel mai mare CEAUN CU ZACUSCĂ și CEAUN CU MAGIUN DE PRUNE! Gătim la greu, pentru că o tonă de legume și prune nu se fac zacuscă și magiun singure!
Participanții vor putea degusta și preparate făcute la grătar, precum mititei, pastramă, cârnați de Pleșcoi și ciolane stropite cu vin și bere.
În completarea meniului vin și diverse deserturi, pentru toate gusturile – clătite, gogoși și kurtos kalacs.
Așa că ia-ți prietenii și familia și hai la Festivalul Toamna la Ceaun, 19-22 septembrie, Bulevardul Basarabia, intrarea în Parcul Național. Nimeni nu pleacă de aici cu burta goală, garantat!
Organizatorii transmit că intrarea este liberă și promit că nimeni nu va pleca înfometat.
Te-ar mai putea interesa și: