Se naște un nou parc în București, pe un teren aflat în paragină. Parcul Liniei se ridică între al doilea cel mai vechi mall din Capitală și un centru comercial | FOTO

02 mai 2022
39753 Afișari
Se naște un nou parc în București, pe un teren aflat în paragină. Parcul Liniei se ridică între al doilea cel mai vechi mall din Capitală și un centru comercial | FOTO

Primăria Sectorului 6 a început luni, 2 mai, lucrările la amenjarea celui mai mare parc din București ce va fi înființat după Revoluție, Parcul Liniei.

Parcul se va naște pe un fost teren industrial aflat de zeci de ani în paragină, între centrul comercial Cora Lujerului și mall Plaza Romania, pe zona adiacentă Străzii Liniei, de unde și viitoare denumire a spațiului verde. Prin aceeași zonă, Primăria Capitalei are proiectat să treacă trenul metropolitan, în acest moment nefiind clar cum vor fi împăcate cele două destinații.

Potrivit Primăriei Sectorului 6, în prima fază se va lucra pe o suprafață de 41.000 mp, iar până la finele anului pe încă 30.000 mp.

Din 43.700 mp, o suprafață de 24.300 mp va fi doar de spații verzi. Termenul de finalizare este de 12 luni, iar valoarea estimată se ridică la 33 mil. lei (TVA inclus).

 

Cum va arăta Parcul Liniei

Parcul va dispune de mobilier urban modern, vor fi instalate bănci pentru odihnă, terase și restaurante pentru petrecerea timpului liber, dar și zone de relaxare. Copiii vor beneficia de un loc de joacă dotat cu aparate de ultimă generație. Spațiul va fi însoțit de o terasă de unde părinții își pot supraveghea copiii.

Iubitorii sportului în aer liber vor avea terenuri dedicate, dar și un skate-parc pentru adolescenți, iar o pistă de biciclete va înconjura parcul.

Parcul va beneficia, totodată, de un sistem de iluminat public modern și de supraveghere video, este descrierea oferită de Primăria Sectorului 6.

Sectorul 6 este al doilea sector ca mărime din Municipiul București, având o suprafață de 37 kmp și o populație de 389.814 locuitori (la 1 iulie 2017, potrivit datelor furnizate de INS). În Sectorul 6, există patru parcuri mari (Parcul Crângași, Parcul Drumul Taberei, Parcul Marin Preda și Parcul Timișoara) și o grădină (Gradina Botanică).

Randările Parcului Liniei, după modelul 3D, fotografii oferite de Primăria Sectorului 6:

Îți recomandăm să citești și:

Cookies