Se montează sau nu semafor pe Șoseaua Antiaeriană? Nicușor Dan: E greu să pui un semafor

03 nov. 2022
2194 Afișari
Se montează sau nu semafor pe Șoseaua Antiaeriană? Nicușor Dan: E greu să pui un semafor
Se montează sau nu semafor pe Șoseaua Antiaeriană? Nicușor Dan: E greu să pui un semafor / Sursă foto: Facebook-Info Trafic București si Ilfov

Nicușor Dan a vorbit astăzi despre situația de pe Șoseaua Antiaeriană, unde mai multe persoane au murit pe trecerea de pietoni din cauza vitezei excesive și a semnalizării insuficiente din zona respectivă. Edilul a anunțat care sunt măsurile ce vor fi luate de Primăria Capitalei și de ce nu a fost montat un semafor până acum.

UPDATE, 4 noiembrie: Efectul protestelor după tragedia de pe Șoseaua Antiaeriană: se montează un semafor provizoriu

Nicușor Dan vorbește despre Șoseaua Antiaeriană

Joi, 3 noiembrie 2022, Nicușor Dan a acordat un interviu live pentru HotNews.ro. În cadrul acestuia, primarul generala fost întrebat care sunt măsurile ce vor fi luate pe Șoseaua Antiaeriană pentru a asigura siguranța pietonilor.

De asemenea, Nicușor Dan a fost întrebat de ce nu a instalat PMB un semafor, așa cum au cerut oamenii care locuiesc în zonă.

Edilul Capitalei a anunțat că, potrivit legii, instalarea unui semafor nu este așa de ușoară cum pare.

Conform legii e greu să pui un semafor. Când am venit nu era niciun marcaj rutier pe nicio stradă din București. 2019, 2020 zero lei pentru marcaje.

Pe semafoare cifrele sunt cam la fel, în 2019 s-au făcut lucrări de 7 milioane. Semnalizarea rutieră ne preocupă.

Trebuie să fie un echilibru între diverse interese. În 2018, Comisia tehnică a respins, a considerat că densitatea de circulație e mică, că e o arteră de intrare în oraș și ar fi îngreunată circulația, a declarat Nicușor Dan pentru HotNews.

Primarul general anunță că va fi montat semafor

Cu toate că procedura pentru instalarea unui semafor este una greoaie, pe Șoseaua Antiaeriană ar urma să fie montat un semafor, după cu a transmis primarul în cadrul interviului.

O să punem semafor pe Antiaeriană. Studiul de fezabilitate este în curs de a se face.

La începutul lunii octombrie, un tânăr de 19 ani a fost omorând într-un accident ce a avut loc pe această șosea din Capitală. Băiatul a fost lovit în plin de o mașină în timp ce se afla pe trecerea de pietoni.

De la producerea acestui tragic accident rutier, oamenii au organizat proteste pe respectiva trecere de pietoni în aproape fiecare seară. Aceștia cer PMB să monteze un semafor, acționat pe buton, astfel încât pietonii să poată traversa strada în siguranță.

La acest moment, în București este necesară instalarea de semafoare în 300 de intersecții, a mai anunțat Nicușor Dan în cadrul interviului acordat.

Cookies