Se montează pubele îngropate și în Sectorul 6, de săptămâna viitoare. Primăria va transmite curând lista străzilor unde se vor afla

12 oct. 2023
5290 Afișari
Se montează pubele îngropate și în Sectorul 6, de săptămâna viitoare. Primăria va transmite curând lista străzilor unde se vor afla
Se montează pubele îngropate și în Sectorul 6, de săptămâna viitoare. Primăria va transmite curând lista străzilor unde se vor afla | Sursa foto: Facebook - PS6

Locuitorii din Sectorul 6 vor beneficia și ei de pubele îngropate, anunță Primăria Sectorului 6. Începând de săptămâna viitoare, zeci de astfel de ghene vor fi amenajate pe mai multe străzi din sector.

Pubelele îngropate vor ajunge și în Sectorul 6

Primăria Sectorului 6 întreabă bucureștenii care este varianta cea mai bună – tomberoanele obișnuite sau pubelele îngropate:

Cum e mai bine? Așa: cu tomberoane pline cu gunoaie la vedere, mirosuri, șobolani?
Sau
Așa: varianta a doua cu deșeurile menajere îngropate în cuve betonate? Curat, sănătos atât pentru mediu, cât și pentru oameni.

Noi optăm pentru varianta a doua, cu colectare selectivă, ghene subterane, avizate de Direcția de Sănătate Publică, de cei de la Mediu și alte instituții.

PS6 a menționat faptul că fiecare ghenă care va fi îngropată a avut nevoie de 6.000 de avize.

De asemenea, au fost trasate locurile unde vor fi amplasate. Începând de săptămâna viitoare vor fi îngropate primele 62 de ghene. Lista străzilor unde vor fi montate va fi publicată în curând de Primăria Sectorului 6.

Gunoiul se va arunca selectiv pe 4 fracții, unde reciclarea se va face separat, astfel:

  • rezidual,
  • plastic/metal,
  • hârtie/carton,
  • biodegradabil.

Pubele îngropate se află deja în Sectorul 3

Astfel de pubele au fost amplasate și în Sectorul 3, însă mulți locuitori s-au declarat nemulțumiți de acestea. Printre motivele evocate de bucureșteni se află desființarea unor locuri de parcare, dar și amplasarea proastă a acestora.

Pentru îngroparea pubelelor este necesară desființarea a aproximativ 800 de locuri de parcare, anunța Robert Negoiță pe data de 6 iulie.

Primarul Sectorului 3 mai spunea că un total de 1.000 de pubele îngropate ar urma să fie instalate în aria administrată.

Avem acum în plan 1.000 de puncte de colectare selectivă în Sectorul 3, cu utilaje, cu tomberoane, cu tot. Va fi și puțin deranj pentru că va fi șantier pentru îngropatul acestor pubele mari.

Se vor pierde locuri de parcare, dar nu foarte multe. La cele 80.000 de locuri de parcare pe care le avem noi astăzi în Sectorul 3, vor fi afectate maxim 800, deci mai puțin de 1%.

Oamenii și-au arătat nemulțumirea în secțiunea de comentarii a unei postări de pe grupul de Facebook „Cetățean Sector 3”:

  • „Cea mai aberantă măsură pe care putea să o ia primăria cu aceste ghene îngropate în parcare printre mașini!”
  • „La noi pe Aleea Țăndărei au pus ieri afișe să se elibereze toată parcare că la ora 8 vin să spargă. Este ora 13:00 și ei n-au mai venit, dar parcarea este goală.”

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies