Se montează noul gazon pe Arena Naţională

de:
15 sept. 2011
0 Afișari
Se montează noul gazon pe Arena Naţională

Naţional Arena va avea un nou gazon şi primele 3 tiruri care îl transportă din Olanda au ajuns deja la stadion, iar montarea noului gazon a început deja. Lăţimea noilor rulouri este de 2 metri, în loc de 1,2 metri, cât aveau cele vechi, iar grosimea de 5 centimetri în loc de 3 centimetri, scrie realitatea.net.

Gazonul trebuie montat în maxim 48 de ore pentru că, în caz contrar, există riscul deteriorării acestuia şi s-ar ajunge în situaţia de la meciul cu Franţa.

Luni, Adrian Oprişan, proprietarul firmei care a instalat primul gazon pe National Arena, a spus că în mod natural stadionul nu permite ventilaţia şi iluminatul propice creşterii plantelor, astfel că, cel mai probabil, pentru a revitaliza gazonul şi pentru a-l păstra şi folosi într-un ritm normal beneficiarul va trebui să mai cheltuie 900.000 de euro pe un sistem complex. Primarul general, Sorin Oprescu, nu a exclus nici el o astfel de cheltuială suplimentară.

“Dacă o să ne spună specialiştii că aşa trebuie, aşa o să facem. O să vedem. Deocamdată nu s-a cheltuit niciun ban. Să vedem cum o să se comporte gazonul ăsta”, a declarat, marţi, Sorin Oprescu.

Primul gazon ce a fost instalat pe National Arena a costat 100.000 de euro şi a ajuns la gunoi după ce a fost distrus încă de la primul meci jucat pe stadion.

Cookies