SE MODIFICĂ modul de atribuire a locurilor de parcare de reședință în Sectorul 4

de:
30 ian. 2015
0 Afișari
SE MODIFICĂ modul de atribuire a locurilor de parcare de reședință în Sectorul 4

Potrivit noii metodologii, locurile de parcare „se pot atribui numai pentru autovehicule proprietate personală, pentru autovehiculele utilizate în baza unui contract de comodat, contract de leasing, cu inspecția tehnică periodică la zi (ITP)”.

Consilierii locali ai Sectorului 4 au aprobat în ședința ordinară din 29 ianuarie 2015 o modificare a Metodologiei de atribuire a locurilor de parcare pe raza sectorului (este vorba despre modificarea hot. 173/ 15.12.2014, Capitolul 2, Art. 9/d).

DOCUMENTUL POATE FI CONSULTAT AICI

„Această măsură rezidă din cazuistica Serviciului Parcări și dorește să reglementeze cererile persoanelor care dețin autoturisme în stare avansată de degradare și care creează un disconfort cetățenilor.

În majoritatea autoturismelor, posesorii depozitează diferite obiecte, în loc să le arunce la ghenele special amenajate, iar pe de altă parte acestea sunt ocupate de către persoane fără adăpost”, se arată în raportul de specialitate întocmit de Serviciul Parcări.

Pentru a evita blocarea locurilor de parcare cu mașini în stare avansată de degradare, începând cu data prezentei hotărâri, se va solicita copie I.T.P pentru atribuirea unui loc de parcare de reședință.

„Prin această măsură, nu dorim să restricționăm atribuirea locului de parcare, ci să impunem cu decență o măsură fermă și să eliminăm imaginea nefavorabilă pe care aceste mașini aflate în stare avansată de degradare o creează, precum și eliberarea locurilor de parcare de reședință, care pot fi atribuite persoanelor îndreptățite”, mai arată documentul.

CITEȘTE ȘI: AMENZI de 400 lei pentru parcarea mașinii pe locul altcuiva! Mașinile cu anunț de vânzare-INTERZISE

Reamintim că Primăria Sectorului 4 îi va sancționa pe șoferii care își lasă mașina pe locul de parcare de reședință al altei persoane cu o amendă cuprinsă între 200 și 400 de lei. Mai mult, Poliția Locală Sector 4 se va ocupa de ridicarea mașinilor parcate în locurile interzise. Proiectul aprobat de consilierii locali ai Sectorului 4 mai prevede și sancționarea proprietarilor care își expun mașinile spre vânzare pe spațiul public de pe raza Sectorului 4. 

Cookies