Se modifică impozitele şi taxele locale din municipiul Bucureşti. PMB a pus proiectul în dezbatere

13 mart. 2021
1640 afișări
Se modifică impozitele şi taxele locale din municipiul Bucureşti. PMB a pus proiectul în dezbatere

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat recent în dezbatere publică proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale în municipiul Bucureşti, începând cu anul 2022.

Documentul poate fi consultat pe site-ul instituţiei, până la data de 19.04.2021, accesând următorul link: http://www.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/pr_dezb_publica.php .

Subliniem faptul că, potrivit legislaţiei în vigoare, autorităţile locale au obligaţia legală să modifice taxele şi impozitele anual, până la 30 aprilie, în funcţie de indicele de inflaţie.

În acest sens, în acord cu prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul General al Municipiului Bucureşti adoptă hotărâri privind impozitele şi taxele locale pentru anul fiscal următor.

Având în vedere faptul că prevederea legală este imperativă, instituţia noastră a pus în dezbatere publică proiectul de impozite şi taxe locale pe anul 2022 care prevede indexarea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale cu un coeficient de inflaţie de 2,6%.

Calcul estimativ al nivelurilor impozitelor și taxelor locale

Astfel, vă transmitem mai jos un calcul estimativ al nivelurilor impozitelor şi taxelor locale pentru persoanele fizice şi a impozitului pe mijloacele de transport:

*˜ Creşterile pentru impozitul pe clădiri persoane fizice rezidente sunt de 1-4 lei – garsonieră; 1-5 lei apartament cu 2 camere ; 2-8 lei apartament cu 3 camere; 2-12 lei apartament cu 4 camere.

* Creşterile pentru impozitul pe mijloacele de transport se diferenţiază în funcţie de capacitatea cilindrică, astfel: pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de până la 1600 cmc nu există creştere întrucât coeficientul de indexare este mic, iar pentru autoturisme cu capacitatea cilindrică de peste 1600 cmc, creşterile variază între 4 şi 174 lei.

* Nivelul impozitului pentru autovehiculele cu masă maximă autorizată egală sau mai mare de 12 tone nu a fost indexat.

Cookies