Se modifică CODUL FISCAL. Fiscul va folosi date de pe servere şi înregistrări audio-video

de:
03 mart. 2014
0 Afișari
Se modifică CODUL FISCAL. Fiscul va folosi date de pe servere şi înregistrări audio-video

CODUL FISCAL. Documentul merita incadrat in categoria celor importante, deoarece se reduc dobazile de intarziere, se abroga obligatia certificarii declaratiilor anuale de impozit pe profit sau a altor declaratii anuale, lasandu-se aceasta certificare la optiunea facultativa a contribuabilului. Se majoreaza valoarea sumei TVA aprobata la rambursare fara control de fond, sub rezerva verificarii ulterioare. Ordonanta este mult mai vast, modificandu-se si procedura privind accesul la profesia de consultant fiscal, procedura esalonarii la plata a creantelor bugetare si alte prevederi similare.
Consultati aici Ordonanta aparuta vineri

CODUL FISCAL. Ca idee, Ordonanta publicata vineri modifica in principal urmatoarele acte normative:
Codul fiscal, cu privire la veniturile din cesionarea participatiilor, justificarea scutirii impozitului pe venitul datorat de nerezidenti in Romania, regimul special al TVA pentru servicii electronice prestate de persoane impozabile nestabilite in Comunitatea Europeana. Din zona accizelor se modifica conditiile de autorizare ca antrepozit fiscal, circulatia produselor accizabile pentru operatorii aflati in procedura falimentului si se introduc accize pentru bijuteriile din platina sau platina combinata cu aur.
Codul de procedura fiscala, cu privire la comunicarea de catre ANAF a impozitelor si taxelor catre autoritati publice si, mai ales, posibilitatea ca autoritatile fiscale sa probeze prin probe audio-video starea de fapt a unui contribuabil.

Sursa: Hotnews

Cookies