Se modernizează 11 kilometri din rețeaua primară de termoficare a Bucureștiului. Lucrările încep luna aceasta

03 ian. 2022
737 Afișari
Se modernizează 11 kilometri din rețeaua primară de termoficare a Bucureștiului. Lucrările încep luna aceasta
Se modernizează 11 kilometri din rețeaua primară de termoficare a Bucureștiului. Lucrările încep luna aceasta | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan a declarat pe pagina sa de Facebook că a fost semnat Acordul de modernizare a 11 kilometri din rețeaua de termoficare a Bucureștiului. Problema lipsei de căldură sau de apă caldă este una extrem de cunoscută de bucureșteni, tocmai din acest motiv este necesară remedierea ei cât mai rapidă.

În încercarea de a remedia veșnica problemă a Capitalei, anume lipsa de apă caldă si căldură, se modernizează 11 kilometri din rețeaua primară de termoficare, după cum a declarat Primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Se modernizează 11 kilometri din rețeaua primară de termoficare

Nicușor Dan, Primarul Capitalei a semnat Acordul pentru modernizarea a 11 kilometri din rețeaua primară de termoficare a Bucureștiului. Acesta a declarat că știe de problemele pe care le are rețeaua bucureșteană de termoficare și este necesar ca această situație să fie îndreptată. Totodată i-a asigurat pe cetățenii Capitalei că va face tot posibilul ca rețeaua să fie reparată și să funcționeze în parametrii optimi.

Problema lipsei de căldură și apă caldă este una foarte mare în București. Din cauza acestor probleme, anumite Primării au căutat variante alternative pentru a putea furniza cetățenilor agent termic. Un exemplu de acest fel este cel al Primăriei Sectorului 1. Aceasta a demarat un proiect numit „Căldură și apă caldă pentru cetățenii Sectorului 1”. Prin acest proiect au fost închiriate echipamente specializate necesare alimentării cu agent termic a celor 79 de blocuri din Cartierul Aviației. Blocurile erau cele racordate la Punctele Termice 3, 5 și 6, ce se află la capătul rețelei de termoficare.

Când vor începe lucrările

Lucrările de reparare vor începe de luna aceasta și vor fi realizate de Compania Energetica. Segmentul ce urmează a fi modernizat este aferent magistralei Grozăvești. Acesta face parte din totalul de 40 de kilometri ai rețelei de termoficare ce au fost scoși la licitație în 2021.

Cu ocazia declarației făcute, Primarul Nicușor Dan, a ținut să le ureze cetățenilor Capitalei un An Nou mai bun, alături de persoanele dragi. De asemenea acesta le cere să aibă încredere că Primăria Capitalei încearcă să așeze lucrurile pe direcția cea bună.

 

 

 

 

Cookies