ARHIVA B365

Se majorează valoarea tichetelor de masă acordate angajaţilor

De ce este important: Potrivit legislației în vigoare, valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 15,18 lei. Proiectul de lege a fost inițiat de aleșii partidului de guvernământ și modifică Legea privind acordarea biletelor de valoare.

„Valoarea nominală a unui tichet de masă nu poate depăși suma de 20 de lei la data aplicării prevederilor acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare în data de 1 a lunii următoare celei în care legea se publică în Monitorul Oficial”, prevede textul inițiativei legislative, avizate pentru votul primei camere legislative sesizate.

Conform inițiatorilor, „valoarea actuală nominală a unui tichet de masă este de 15,18 lei (înainte de impozitare) și nu este suficientă pentru a cumpăra o masă de prânz, în condițiile în care valoarea medie a unei mese de prânz este de 21,40 lei”.

Tot potrivit autorilor proiectului, valoarea pe zi a tichetului de masă din România este printre cele mai mici din Europa. Prin comparație, în Spania valoarea tichetului este 11 euro, în Belgia este 8 Euro, în Franța este 11,04 Euro, în Grecia este 6 Euro, iar în Portugalia este 7,63 euro. Detalii, pe profit.ro. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button