Se MAJOREAZĂ taxele şi impozitele locale la Bucureşti – Proiect

de:
19 apr. 2018
1 Afișari
Se MAJOREAZĂ taxele şi impozitele locale la Bucureşti - Proiect

Astfel, potrivit unuia dintre proiecte, mai multe taxe şi impozite locale în municipiul Bucureşti ar urma să crească începând cu anul 2019. În expunerea de motive sunt invocate prevederile Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, conform cărora în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale sumele se indexează anual, până la data de 30 aprilie, ţinând cont de rata inflaţiei pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Se menţionează că, potrivit adresei Institutului Naţional de Statistică, publicată pe site-ul MDRAP, pentru anul 2017, rata inflaţiei este de 1,3%.

CGMB urmează să se pronunţe şi asupra unei alte propuneri, conform căreia alocaţiile de hrană pentru pacienţii din spitalele aflate în subordinea PMB vor fi majorate cu 50%.

CITEŞTE ŞI ŞEDINŢĂ CGMB. Proiecte: Construirea unei baze sportive la Snagov şi 50 de cişmele în Bucureşti

Primăria Capitalei ar urma să construiască o bază sportivă în comuna Snagov, judeţul Illfov, precum şi să reabiliteze un liceu, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Proiectul de hotărâre a stârnit nemulţumiri în rândul opoziţiei, însă PMB spune că este benefic pentru cetăţeni. Municipalitatea ar urma să investească, de asemenea, peste un milion de lei pentru montarea a 50 de cişmele în Bucureşti, în locurile cele mai circulate de pietoni, precum Gara de Nord, zona centrală, Aeroport Băneasa, precum şi în apropierea spitalelor”. Detalii, aici. 

Cookies