Se mai închide o televiziune din România – CNA i-a retras licența

de:
02 iul. 2013
1 Afișari
Se mai închide o televiziune din România - CNA i-a retras licența

Potrivit articolului 57, alineatul 1 din Legea audiovizualului, „Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului”, scrie realitatea.net.

Reprezentanţii CNA au făcut un control la sediul televiziunii Zeus TV în luna iunie, constatând că acesta este închis.
Pe de altă parte, potrivit reprezentanţilor CNA, televiziunea Zeus TV şi-a întrerupt emisia mai mult de 90 de zile şi nu a notificat Consiliul pentru a preciza care sunt motivele pentru care şi-a încetat emisia.

Televiziunea Zeus TV a început să emită în mai 2011, fiind disponibilă atunci pe UPC Digital şi în grilele unor operatori de cablu mai mici din ţară. În grila Zeus TV se regăseau la momentul respectiv 44 de programe, emisiunea centrală fiind „Luis Lazarus Live”. În iulie 2012, Zeus TV a fost scos din grila UPC Digital.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a aprobat, în 1 februarie 2011, solicitarea lui Luis Lazarus de a lansa televiziunea generalistă Zeus TV.

Luis Lazarus şi-a prezentat pentru prima dată intenţiile de a lansa televiziunea generalistă Zeus TV în data de 4 noiembrie 2010, în şedinţa CNA. Atunci, Lazarus a spus că este pe punctul de a finaliza procesul de achiziţie a postului Canal Teleshop, care urma să fie operat sub denumirea Zeus TV, prin societatea Lazarus Media, la care este acţionar majoritar (90%). La societatea Lazarus Media este acţionar şi Marinca Rolea (10%), bunica lui Luis Lazarus.
El a precizat atunci că preia Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, care îi avea ca acţionari pe: Toma Constantin (60%) – asociat principal, Gelu Alin Ion – 15%, Choi Seong Koog (Coreea de Sud) – 15% şi Schollenbarger Kenneth Todd (SUA) – 10%.

Luis Lazarus nu a precizat atunci cu ce sumă a preluat Canal Teleshop de la societatea Info Eureshop SRL, însă a spus că vrea să investească „nelimitat” în transformarea acestei televiziuni în Zeus TV.

Cookies