Se construieşte un nou adăpost pentru maidanezi cu 400 de locuri

de:
29 sept. 2011
1 Afișari
Se construieşte un nou adăpost pentru maidanezi cu 400 de locuri

„În octombrie vom începe construcţia unei hale lângă adăpostul de la Mihăileşti în care vor fi în jur de 400 de locuri. Până la finalul anului 2011, sperăm să avem 1.000 de locuri în adăposturi pentru câini”, a declarat directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Robert Lorentz, la videochat-ul RealitateaNet.Live organizat împreună cu B365.ro.

În acest moment, în Bucureşti există două adăposturi pentru câini ale Primăriei Generale, la Th. Pallady şi la Mihăileşti, cu o capacitate totală de 500 de locuri. Dintre acestea însă, acum este funcţional doar cel de la Mihăileşti cu 350 de locuri. Adăpostul de pe Th. Pallady a fost închis temporar după ce mai mulţi câini s-au îmbolnăvit de leptospiroză. În plus, există adăpostul Odăi, cu 136 de locuri, înfiinţat de Primăria Sectorului 1.

Potrivit estimărilor făcute de municipalitate, pe străzile Bucureştiului sunt aproximativ 50.000 de maidanezi. ASPA are însă doar trei hingheri care se ocupă de ei.

Primăria Capitalei este împotriva eutanasiei

Dacă Legea privind eutanasia câinilor fără stăpân va fi adoptată în Parlament, Primăria Capitalei va refuza să aplice această măsură. Mai mult, directorul ASPA a spus că îşi va demisia dacă va fi obligat să eutansieze câinii.

În acest moment sunt eutanasiaţi doar câinii foarte grav bolnav. Astfel, ASPA eutanasiază aproximativ 110 câini pe an.

Cookies