Se mai construieşte un adăpost pentru maidanezii din Bucureşti

de:
27 mart. 2012
0 Afișari
Se mai construieşte un adăpost pentru maidanezii din Bucureşti

Noul adăpost pentru câinii comunitari este amplasat în localitatea Cernica din comuna Butimanu.

„Partea de adăpost este gata. Mai trebuie să facem doar cabinetul veterinar, vestiarele şi anexele. Dacă vremea ne permite, până la sfârşitul lunii mai va fi dat în folosinţă”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu care a adăugat că acesta va număra aproximativ 500 de locuri.

Edilul a precizat că administraţia locală mai dispune de un padoc şi în satul Tânganu, unde funcţionează deja două adăposturi lipte unul de altul, cu o capacitate totală de 650 de locuri.

„Aici a apărut o problemă deoarece jumătate de adăpost este autorizat şi jumătate neautorizat. Primăria a făcut PUG-ul (n.r. – Planul Urbanistic General) comunei întrucât terenul respectiv trebuie trecut din extravilanul localităţii în intravilanul localităţii, lucru care s-a prins în PUG şi, de-acum, se poate autoriza construcţia toată”, a explicat Onţanu.

Primăria Sectorului 1 dispune, de asemenea, de un adăpost pentru câinii fără stăpân în Șoseaua Odăi, cu o capacitate de 136 de locuri, un altul fiind promis de primarul Sectorului 6, Cristian Poteraş, în zona Preciziei din cartierul Militari. Deşi Poteraş a anunţat că padocul ar urma să fie funcţional de la jumătatea lunii martie, până în prezent nu a fost luată nicio decizie de finanţare a acestui obiectiv în şedinţa de Consiliu Local Sector 6.

Citeşte şi Ce e mai rentabil? Sterilizarea sau eutanasia maidanezilor. Vezi cât costă fiecare din variante.