Se joacă ping-pong cu sediul Primăriei Capitalei

de:
28 oct. 2012
0 Afișari
Se joacă ping-pong cu sediul Primăriei Capitalei

„Hotărârea a trecut de consiliu iar domnul secretar general ( Tudor Toma n.r.) va redacta un punct de vedere. Prefectura va decide dacă prelungirea contractului a fost sau nu legală. Oricine poate avea opinii”, a declarat Oprescu, citat de evz.ro

Numai că pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului General al Capitalei  din data de 31 octombrie 2012este trecut la punctul 1: Proiect de hotărâre privind prelungirea contractului de închiriere aprobat prin HCGMB nr. 352/22.10.2009, adică același proiect de hotărâre despre care edilul-șef a declarat că a fost votat de majoritatea aleșilor generali pe data de 28 septembrie.

Edilul-șef vrea să semneze noul contract de închiriere pe trei ani. Mai mult, a introdus o clauză nouă în contract: „Proiectul de act adițional cuprinde și clauza ca, în caz de opțiune privind cumpărarea imobilului, sumele achitate în ultimul an de proprietar se vor deduce din prețul final al imobilului”.
Cu alte cuvinte, dacă Municipalitatea mai stă trei ani în sediu și și vrea să cumpere acest imobil, va recupera doar aproximativ 2,7 milioane de euro, în timp ce 13,2 milioane de euro, bani achitați pe chirie în cinci ani, nu îi mai va vedea. Potrivit experților imobiliari, o asemenea clădire se vinde cu aproximativ 10-11 milioane de euro, estimează EVZ. 

Recent, Curtea de Conturi a descoperit, în urma unui control la Primăria Capitalei, că din dispoziţia lui Sorin Oprescu s-au plătit două milioane de lei în plus la chirie pentru sediul de pe Splaiul Independenţei. Primăria nu recunoaşte acest lucru şi a contestat raportul în instanţă. Detalii găsiţi aici

Cookies