Se introduce o nouă linie de tramvai în Capitală. Va ocoli Parcul Izvor și va merge până la Unirii

de:
17 apr. 2014
1 Afișari
Se introduce o nouă linie de tramvai în Capitală. Va ocoli Parcul Izvor și va merge până la Unirii

„Această nouă linie de tramvai va lega estul și nordul Capitalei de sudul și vestul orașului. Practic va lega Vasile Pârvan de Bulevardul Regina Maria. Acest traseu nou ar rezolva circulația în centru”, a explicat pentru B365.ro, Ion Dedu, director al Direcției de Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei. 

Primăria va instala astfel în centrul orașului 1,5 kilometri de cale dublă de tramvai. Pornind de la strada Vasile Pârvan, noua linie va ocoli Parcul Izvor pe strada B. P. Hasdeu și pe strada Izvor și va continua până la Piața Unirii la intersecția cu Bd. Regina Maria. Traseul exact va fi stabilit prin studiul de fezabilitate.

„Dacă o să avem finanțare facem repede studiul de fezabilitate și apoi facem lucrările. Nu e nimic complicat. E vorba doar de 1,5 kilometri de cale dublă”, a mai spus Ion Dedu. 

Strategia de circulație a Primăriei Capitalei pentru următorii ani vizează reducerea traficului în centrul orașului prin încurajarea utilizării mijloacelor de transport în comun. Primăria Capitalei va introduce începând din acest an benzi speciale destinate exclusiv mijloacelor de transport în comun pe 28 de artere din Capitală. 

Cookies