ARHIVA B365

Se introduce sens unic pe Bd.Lacul Tei și pe C. Dorobanților. S-au montat deja indicatoarele rutiere

Primăria Capitalei va introduce sens unic pe Bulevardul Lacul Tei din Capitală. Șoferii vor putea circula pe acest bulevard doar pe direcția Facultatea de Construcții – Bd. Barbu Văcărescu. Circulația în sens invers va fi permisă doar autobuzelor RATB, care vor dispune astfel de o bandă specială. 

„Se va introduce sens unic pe Bulevardul Lacul Tei, de la intersecția cu strada Maica Domnului până la Bd. Barbu Văcărescu. Porțiunea cu linie de tramvai, de la Doamna Ghica la Maica Domnului, nu va fi afectată, circulația rămânând aici pe ambele sensuri. Se va circula pe sens unic dinspre Facultatea de Construcție către Bd. Barbu Văcărescu. Concomitent, vom introduce sens unic, dar în direcția opusă pe strada Ramuri Tei, dinspre Barbu Văcărescu către Parcul Lacul Tei”, a declarat pentru B365.ro, Ion Dedu, director al Direcției Transporturi din cadrul Primăriei Capitalei. 

Administrația Străzilor a început deja lucrările de amenajare pe Bd. Lacul Tei. Strada a fost decopertată, iar pe trotuar au fost instalate câteva zeci de indicatoare rutiere, acestea fiind deocamdată acoperite. 

„Când Administrația Străzilor va termina lucrările vom realiza recepția împreună cu Poliția Rutieră. Probabil într-o săptămână sau două se va introduce sensul unic”, a mai explicat Ion Dedu. 

VEZI AICI HARTA

Sens unic și pe Calea Dorobanți

Tot în aproximativ două săptămâni va fi introdus sens unic și pe Calea Dorobanți.  „Se va introduce sens unic pe Calea Dorobanți între Ștefan cel Mare și Bd. Dacia și pe strada Polonă, între aceleași artere. Practic, pe Calea Dorobanți se va circula doar pe sensul dinspre Ștefan cel Mare spre Dacia, iar pe strada Polonă în sens invers”, a precizat directorul de la Transporturi. 

Administrația Străzilor a început lucrările de amenajare și pe calea Dorobanților. Se repară carosabilul și trotuarele de pe această arteră, iar în zona intersecției cu Bd. Dacia și strada Mihai Eminescu, pastilele au fost reconfigurate pentru a se asigura accesul pietonilor. 

VEZI AICI HARTA

De asemenea, Primăria Capitalei intenționează să lege prin sens unic și Bd. Lascăr Catargiu și Calea Griviței. „Vom introduce sens unic pe străzile Gh. Manu – Occidentului – Gh. Polizu, dinspre Bd. Lascăr Catargiu către Calea Griviței. Dar aici e mai complicat pentru că trebuie să mutăm linia de troleibuz și va mai dura un pic, pentru că trebuie făctă procedură de achiziție”, a mai declarat Ion Dedu. 

Primăria Capitalei are în plan introducerea unor sensuri unice și a benzilor speciale pentru mijloacele de transport ale RATB pe aproximativ 30 de artere din Capitală. Noile măsuri vor fi aplicate treptat.  VEZI LISTA cu toate arterele pe care se va introduce sens unic 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button