Se întorc sau nu copiii la școală de luni? Ministrul Educației o întoarce pe toate părțile și se răzgândește. Noutatea-hibrid a zilei

01 feb. 2021
1570 afișări
Se întorc sau nu copiii la școală de luni? Ministrul Educației o întoarce pe toate părțile și se răzgândește. Noutatea-hibrid a zilei

De mai bine de două săptămâni, informația oficială era una: de pe 8 februarie, adică de după vacanță, copiii se vor întoarce la “școala fizică.” Gata cu școala online, toți copiii în bănci. Acum, ministrul Educației anunță că nu e tocmai așa. Că sunt patru situații de școală-hibrid (online și școală fizică) și le enumeră la televizor.

Situațiile în care elevii pot face orele online, de acasă, deși colegii lor de clasă merg la școală, au fost enumerate de ministrul Educației dumincă seara, la Digi24. Sorin Cîmpeanu a spus acum că “scenariul hibrid nu poate fi eliminat”, deși pe 14 ianuarie oficialul declara ferm că “scenariul hibrid dispare complet” pe motiv că este ineficient.

Cele patru situații de scenariu-hibrid pentru școală

Situațiile au fost enumerate de ministrul Cîmpeanu:

  1. Elevii au contraindicații medicale, au vulnerabilități – vor face ore online;
  2. Elevii au aparținători în familie care au vulnerabilități certificate, ca atare aceștia vor face ore online;
  3. Elevii prezintă simptome, în mod evident dacă prezintă simptome, recomandarea mea și a ministrului Sănătății și a oricui este să facă orele de acasă;
  4. Profesorii care prezintă vulnerabilități sau simptome vor sta acasă și iarăși se va face predarea-învățarea online, de acasă.

Cîmpeanu a mai spus că “scenariul hibrid nu poate fi eliminat pentru acei copii care trebuie să stea acasă și trebuie să aibă acces la învățătură”.

Acum două săptămâni – mai exact, pe pe 14 ianuarie 2021, atunci când președintele Klaus Iohannis anunța că majoritatea școlilor s-ar putea redeschide din 8 februarie, Sorin Cîmpeanu declara că “în decizia de acum, scenariul de funcționare hibrid nu mai există. Între galben și verde diferența este că în verde merg toți, în galben merg doar până la clasele a IV-a, în galben nu merg la școală a V-a, a VI-a și a VII-a și a IX-a, a X-a și a XI-a. Fac ore online. Sistemul hibrid dispare complet. Experiențele din educație ne-am arătat că nu este eficient. Și mie mi se pare că este mult mai clar așa, mai simplu și mai clar”.

Cu puțin timp în urmă, premierul Florin Cîțu a declarat că o decizie finală privind școala și felul în care vor învăța copiii din 8 februarie va fi luată mâine, 2 februarie.

Cookies