Se întorc restricțiile în București. Rata de infectare din Capitală a trecut de 6 la mia de locuitori

29 sept. 2021
282 Afișari
Se întorc restricțiile în București. Rata de infectare din Capitală a trecut de 6 la mia de locuitori
Se întorc restricțiile în București. Rata de infectare din Capitală a trecut de 6 la mia de locuitori. sursa foto: mediafax.ro

Ziua de miercuri aduce noi restricții în București, asta după ce rata de infectare a trecut de 6 la mie în Capitală. Care sunt noile măsuri ce vor intra în vigoare de la miezul nopții. Să ne pregătim, zic.

Gata, întră în vigoare restricțiile în Capitală, asta după ce rata de infectare din București a trecut pragul de 6 la mia de locuitori în cursul zilei de miercuri, conform ultimelor informații puse la dispoziție de DSP București.

Rată de infectare de peste 6 la mia de locuitori în București

Rata de infectare în București a ajuns în cursul zilei de miercuri, 29 septembrie, la 6.33 la mia de locuitori, creascând de peste 7 ori într-o singură lună. Informațiile au fost transmise recent de Direcția de Sănătate Publică București.

Din acest motiv, în Capitală întră în vigoare noi restricții, pornind de la carantina de noapte, atunci când circulația va fi interzisă, până la reducerea programului de funcționare a magazinelor.

Restricțiile, posibil să intre în vigoare de la miezul nopții în Capitală

În aceste condiții, în Capitală vor fi restricţii de circulaţie pe timp de noapte în weekend şi va avea loc reducerea programului de funcţionare pentru magazine și mall-uri. Totuși, ca acestea să intre în vigoare, este nevoie de o reuniune a CMBSU și de o ședință.

Carantină pe timp de noapte în Capitală în weekend

După ce rata de infectare depășește 6 la mia de locuitori, urmează să se instituie carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de la ora 20.00 până la ora 5.00, arată legea.

Totuși, persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile pot circula fără restricții, în baza certificatului verde. Mai mult, se discută ca și cele trecute prin boală să primească aceleași beneficii.

Mall-urile și magazinele se închid la 6 în weekend

O altă regulă presupune ca magazinele și mall-urile să fie închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în  București.

Școlile ar putea rămâne totuși deschise

Totuși, în privința școlilor, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, a explicat că potrivit regulilor din prezent, dacă vineri rata de infectare cu noul coronavirus este de peste şase la mie, începând de luni, şcolile vor susţine cursurile online. Însă, în prezent, există discuții pentru a elimina acest prag.

Restricțiile care sunt în vigoare acum. Mască obligatorie în zonele aglomerate

În prezent, sunt în vigoare o serie de măsuri precum purtarea măştii de protecţie obligatoriu în spaţiile publice – pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă.

O decizie în acest sens a fost adoptată încă de duminică de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU).

Rata de infectare a crescut de șapte ori într-o lună în București

De la începutul lunii septembrie și până astăzi, 29 septembrie, rata de infectare din București a crescut de fix 7,4 ori. Astfel, pe 1 septembrie, incidența cazurilor din București era de 0,85. Retroactiv, pe 29 septembrieam ajuns la  6,33, pe 28 septembrie era 5,57, în 27 septembrie am atins 4,95, în 26 septembrie 4,35, pe 25 septembrie – 4,10, în ziua congresului PNL, adică pe 24 septembrie era 3,77.

Cookies