Se înființează Teatrul „Stela Popescu”. Va fi subordonat Primăriei Capitalei

de:
01 mart. 2016
1 Afișari
Se înființează Teatrul

Primăria Capitalei propune înființarea Teatrului „Stela Popescu”, instituție publică de cultură cu sediul în incinta Palatului Național al Copiilor. Potrivit unui proiect de hotărâre al Primăriei Capitalei, noul teatru va avea ca obiect de activitate „producerea și prezentarea de producții artistice, în principal spectacole coregrafice, dar și muzicale, realizate în regim individual sau în parteneriat cu alte instituții de profil, publice sau private”.

Organigrama noii instituții va cuprinde 43 de posturi din care 6 de conducere. 

Activitatea Teatrului „Stela Popescu” va fi coordonată de către Direcția Cultură, Sport și Turism din cadrul Primăria Capitalei și va fi finanțată parțial de la bugetul local. De asemenea, instituția va realiza și venituri proprii din încasările provenite din vânzarea biletelor și a caietelor program, dar și din închirierea temporară a unor spații, din donații și sponsorizări. 

Potrivit Regulamentului de Organizare și Funcționare, Teatrul „Stela Popescu” va „deține un portofoliu de producții artistice de balet diferite, și realizează, în fiecare stagiune, cel puțin patru producții noi care completează programele și reconfigurează repertoriul existent”. 

Propunerea înființării Teatrului Stela Popescu” a fost făcută de Forumul Muzical Român.

În prezent, în subordinea Primăriei Capitalei mai funcționează 14 instituții publice de cultură și de spectacole, patru dintre ele fiind destinate copiilor însă „niciuna dintre acestea nu are ca obiectiv principal susținerea, dezvoltarea și promovarea spectacolelor coregrafice, baletului clasic și contemporan”, se precizează în raportul de specialitate al municipalității. 

Proiectul de hotărâre privind înființarea Teatrului „Stela Popescu” se află în dezbatere publică. Pentru ca teattrul să fie înființat este obligatorie aprobarea proiectului de către Consiliul General al Municipiului București. 

Cookies