Se înfiinţează Muzeul Holocaustului şi Istoriei Evreilor în Bucureşti. Unde va fi amplasat

de:
29 sept. 2016
0 Afișari
Se înfiinţează Muzeul Holocaustului şi Istoriei Evreilor în Bucureşti. Unde va fi amplasat

Sustin necesitatea realizării la Bucuresti a Muzeului Holocaustului si Istoriei Evreilor, pentru ca astfel vom demonstra lumii ca romanii nu-si  uita istoria, iar partile sale intunecate trebuiesc reamintite mereu generatiilor viitoare, pentru ca tragediile petrecute sa nu se mai repete. Prin acest proiect vom pune  la dispozitia Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” spatiul din Str. Lipscani nr. 18-20, sector 3. Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a fost desemnat de Guvernul Romaniei să coordoneze activitatea înfiinţării muzeului. Muzee similare au fost organizate la Berlin, Varşovia şi Moscova, acestea contribuind semnificativ la conturarea unei identităţi competitive a localităţilor respective. In perioada martie 2016 – martie 2017 România deţine Preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), printre obiectivele principale ale acestui mandat fiind dezvoltarea de proiecte educaţionale şi memoriale privind istoria evreilor din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial”, a explicat Gabriela Firea în timpul şedinţei.

Holocaustul este o pagina neagra a istoriei mondiale, iar Bucurestiul va arata, prin crearea acestui muzeu, ca sta in puterea oamenilor de azi si de maine sa mearga mai departe, dar sa nu uite ce nu mai poate fi schimbat: suferintele prin care au trecut copiii, femeile si barbatii evrei. Va fi un semnal de normalitate, de intelegere a valorilor umane, de democratie si, nu in ultimul rand, de reparatie, se arătă în comunicatul respectiv.

Mai mult de atât, Primăria Bucureşti anunţă că instituţia va avea mai multe funcţiuni specifice unui muzeu modern: expoziţii permanente, temporare, depozitarea de artefacte, organizarea de acţiuni educaţionale, culturale, activitate administrativă.

Cookies