Se închide traficul auto pe o porţiune între Herăstrău-Centrul Vechi pentru a face loc bicicliştilor

de:
11 oct. 2013
0 Afișari
Se închide traficul auto pe o porţiune între Herăstrău-Centrul Vechi pentru a face loc bicicliştilor

La două zile de la lansarea campaniei „BICICLEŞTI”, primăria Capitalei a fost de acord să închidă traficului rutier pe două bulevarde mari din Capitală şi să le deschidă pentru biciclişti, pentru pietoni, pentru toţi iubitorii de mişcare şi aer curat. Autorităţile au explicat că, din cauza unor motive care ţin de traficul rutier, acest lucru este posibil doar pe o parte din traseul propus. Weekendul viitor, începând de sâmbătă, de la ora 14:30, şi până duminică, până la ora 13:00, vom putea „bicicla” pe bulevardul Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, şi pe Calea Victoriei, de la Cercul Militar până la Piaţa Naţiunile Unite.

 

La fel şi în următorul weekend, spune primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu. „Toată vara a funcţionat pe Kiseleff o arteră de 1,175 km, care a fost pusă la dispoziţie de sâmbătă până duminică la prânz tinerilor, copiilor şi adulţilor care doresc să facă sport. Eu am propus să se ţină acolo acest traseu de biciclete, ba, mai mult decât atât, cred că ar merge pe tot Kiselefful şi aşa am să fac. Iar dincolo, peste drum de regina Elisabeta, peste drum de intersecţia Doamnei cu Calea Victoriei şi Eforie, ca să nu ne înjure şoferii, am să propun comisiei de circulaţie să închid de acolo până la fostul pod Mogoşoaia”, a declarat Oprescu. Acesta spune că speră ca, în timp, acest traseu să fie extins la întreaga Cale a Victoriei.

„Sâmbăta cealaltă o să încep să închid Kiselefful după 14:30, pentru că înainte e un cross, şi până duminică la ora 14:30. După aceea, mergând şi făcând. O să fie soare, o să fie uscat afară, o să repetăm. Sper ca la sfârşitul lunii să dăm drumul la vestita Berzei şi să adăugăm încă o parte de traseu şi, încet, încet să ajungem la obiectivul iniţial: cine vrea să vină cu bicicleta de la nord la sud e bine venit şi are şi pe unde”, a mai declarat Oprescu. „Sunt cel mai fericit să văd o societate civilă curată la minte care propune chestiuni de esenţă”, a conchis primarul general.

Sursa: gandul.info

Cookies